Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Τα 6+2 απαραίτητα μέτρα
Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Τα 6+2 απαραίτητα μέτρα

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος – Τα 6+2 απαραίτητα μέτρα

Σε  κλοιό καύσωνας  βρίσκεται η Κύπρος.

Έπειτα από προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα καταγραφούν σήμερα και / ή τις επόμενες μέρες, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και οι Υπηρεσίες Υγείας του Υπουργείου Υγείας καλούν το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, , τα παιδιά, τα άτομα άνω των 65 ετών, τα εγκύους και τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, να:

– Να αποφεύγει την συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.
– Προτιμούν ελαφριά ενδυμασία, με χαλαρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα και να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο.
– Να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών και να καταναλώνουν ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς.

– Καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού.
– Χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή συστήματα κλιματισμού για τη δημιουργία ρεύματος αέρα.

– Καλημέρα και δροσιστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
– Αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνιστάται να είναι ντυμένος ελαφρά. Οι γονείς προτρέπονται να ζητούν οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με την λήψη υγρών.
– Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως οι αναπνευστικές ή οι καρδιαγγειακές, συνιστούν να συμβουλεύουν τον θεράποντα ιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη χρονική περίοδο για την οποία δόθηκε προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία και να παρακολουθήσουν τα ΜΜΕ για περαιτέρω ανακοινώσεις που πιθανόν να εκδοθούν από τα αρμόδια Τμήματα, εάν χρειαστεί.

Send this to a friend