Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανθεί ο γαμήλιος τουρισμός στην Αγία Νάπα από το 1994 – Είκοσι χιλιάδες πολιτικοί γάμοι!
Ανθεί ο γαμήλιος τουρισμός στην Αγία Νάπα από το 1994 – Είκοσι χιλιάδες πολιτικοί γάμοι!

Ανθεί ο γαμήλιος τουρισμός στην Αγία Νάπα από το 1994 – Είκοσι χιλιάδες πολιτικοί γάμοι!

Σ’ έναν από τους πιο δημοφιλείς και πανέμορφους χώρους τέλεσης πολιτικών γάμων στην Κύπρο, στην τοποθεσία «Άμμος του Καμπούρη» στην Αγία Νάπα, τελέστηκε πρόσφατα ο υπ’ αριθμόν 20.000 πολιτικός γάμος στο τουριστικό θέρετρο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Το τυχερό ζευγάρι προέρχεται από τη Ρωσία και είναι ο Ilia Privalov και η Elena Kolesnikova, οι οποίοι επέλεξαν να τελέσουν τον γάμο τους στην Αγία Νάπα. Τελώντας τον ξεχωριστό αυτό γάμο, ο δήμαρχος Γιάννης Καρούσος, αφού ευχαρίστησε το ζευγάρι για την επιλογή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο δήμος κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει, ξεπερνώντας τους 20.000 πολιτικούς γάμους τα τελευταία 23 χρόνια, δηλαδή από το 1994. «Το γεγονός αυτό αποδεικνύει κάτι που είναι ευρύτερα γνωστό, ότι η περιοχή μας είναι από τις ομορφότερες του νησιού και της ανατολικής Μεσογείου γενικότερα», δήλωσε ο κ.Καρούσος και πρόσθεσε. «Ως τοπική αρχή έχουμε επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια στον γαμήλιο τουρισμό, αναβαθμίζοντας σε σημαντικό βαθμό τους υφιστάμενους χώρους τέλεσης πολιτικών γάμων και δημιουργώντας ακόμα περισσότερους, έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε την αυξανόμενη ζήτηση, αλλά και για να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές στα ενδιαφερόμενα ζευγάρια. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με στόχο τον περαιτέρω εμπλουτισμό του γαμήλιου τουριστικού μας προϊόντος με όλα τα θετικά επακόλουθα που αυτό συνεπάγεται». Στο τυχερό ζευγάρι από τη Ρωσία ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας έδωσε αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων μια κλειδαριά για να… «κλειδώσουν» τον έρωτά τους στην Γέφυρα των Ερωτευμένων και ειδικό δώρο – ενθύμιο για το γεγονός ότι ο δικός τους γάμος αποτέλεσε τον υπ’ αριθμόν 20.000 που έχει πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αγίας Νάπας.

Γεμίζουν τα ταμεία

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αγ. Νάπας, το 2016 υπήρξε μία πολύ καλή χρονιά όσον αφορά τον γαμήλιο τουρισμό. Τελέστηκαν συνολικά 1018 πολιτικοί γάμοι και εισπράχθηκαν 480 χιλιάδες ευρώ. Πολύ καλύτερη ήταν η κίνηση γαμήλιου τουρισμού το 2017, μέχρι τον Οκτώβριο, αφού μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός οι γάμοι θα ξεπεράσουν τους 1100 και το ποσό που θα εισπραχθεί θα πλησιάσει τις 550 χιλιάδες! Εξαιρετικά ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για το 2018. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν κρατήσεις για τέλεση 930 πολιτικών γάμων εντός του νέο έτους. Εκτιμάται ότι τους προσεχείς μήνες οι κρατήσεις για το 2018 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον συνολικό αριθμό γάμων της φετινής χρονιάς. Οι τρεις μεγαλύτερες αγορές γαμήλιου τουρισμού στην Αγ. Νάπα είναι η αγγλική, η ρωσική και η ουκρανική. Ο Δήμος Αγίας Νάπας καταβάλλει προσπάθειες για αύξηση του γαμήλιου τουρισμού από τον Λίβανο, καθότι οι Λιβάνιοι διοργανώνουν, ως επί τω πλείστο, χλιδάτες τελετές που αποφέρουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend