Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ποια Μύκονος… εδώ Κύπρος – Η νέα «μόδα» των προκρατήσεων στις παραλίες και τα 25 ευρώ με όλα τα έξτρα! (Φωτογραφίες)
Ποια Μύκονος… εδώ Κύπρος – Η νέα «μόδα» των προκρατήσεων στις παραλίες και τα 25 ευρώ με όλα τα έξτρα! (Φωτογραφίες)

Ποια Μύκονος… εδώ Κύπρος – Η νέα «μόδα» των προκρατήσεων στις παραλίες και τα 25 ευρώ με όλα τα έξτρα! (Φωτογραφίες)

Άντρη Θρασυβούλου

«Τα μπάνια του λαού»… ξεχάστε τα. Πλέον, στην Κύπρο η νέα «μόδα» σε κάποιες παραλίες και παραλιακά beach bar  προστάζει όχι τα «απλά» κρεβατάκια παραλίας που στοιχίζουν 2,5 ευρώ όπως δικαιούνται οι υπεύθυνοι να χρεώνουν βάσει καθορισμού από την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών.

Η νέα μόδα λοιπόν που ξεφύτρωσε σε δημόσιες παραλίες ξενοδοχείων αλλά και παραλιακών κέντρων είναι οι προκρατήσεις ακόμα και δυο ημέρες πριν αλλά και τα «έξτρα» που προσφέρονται όπως τα ξύλινα κρεβατάκια που στοιχίζουν ακόμη και 5,5 ευρώ αλλά και οι απλώστρες-κρεβάτι που όπως έχουμε ενημερωθεί στοιχίζουν ακόμη και 25 ευρώ με τη συνοδεία φρούτων και νερού.

Beach bars σε Λεμεσό και Αγία Νάπα προσφέρουν αυτές τις επιλογές ενώ σε παραλία γνωστού ξενοδοχείου η τιμή για δύο κρεβατάκια παραλίας και μια ομπρέλα στοιχίζει 10 ευρώ. Εννοείται ότι θα πρέπει να κάνεις προκράτηση για να βρεις… θέση δύο ημέρες πριν!

Σίγουρα, υπάρχει ελεύθερη βούληση και ο καθένας από εμάς μπορεί να επιλέξει σε ποια παραλία θα πάει και τι θα αγοράσει ωστόσο λειτουργός του ΚΟΤ μας ξεκαθάρισε ότι σε ότι αφορά το θέμα των προκρατήσεων υπάρχει κενό στη νομοθεσία ενώ ο Οργανισμός δεν επικροτεί τη συγκεκριμένη πρακτική.  Υπήρξαν επίσης παράπονα από πολίτες οι οποίοι ανέφεραν ότι πήγαν σε παραλία ξενοδοχείου χωρίς να κάνουν κράτηση και τους αναφέρθηκε από τους υπεύθυνους ότι θα έπρεπε να πληρώσουν για δύο κρεβατάκια και μια ομπρέλα το ποσό των 30 ευρώ!

Σε ότι αφορά τις υπερχρεώσεις στο θέμα των κρεβατιών αλλά και στις περίφημες ξαπλώστες – κρεβάτι, όπως μας έχει αναφερθεί, το θέμα είναι προς εξέταση και θα πρέπει να τεθεί ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών. Υπεύθυνη για τις υπερχρεώσεις εάν υπάρχουν είναι η τοπική αρχή ενώ οι πολίτες θα πρέπει να καταγγέλλουν εκεί θέματα τέτοιας φύσεως αλλά και τα παράπονα τους ώστε να αντιμετωπίζονται από τους αρμοδίους.

Πηγή: offsite.com.cy

 

Send this to a friend