Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Μικρές παρεμβάσεις για αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας!
Μικρές παρεμβάσεις για αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας!

Μικρές παρεμβάσεις για αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας!

Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι το κράτος δεν υποβοηθά το δήμο μας για την πραγματοποίηση μεγάλων έργων, όπως η Μαρίνα της Λάρνακας και ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών μπλοκάρουν την ανάπτυξη της πόλης μας.

Η κωλυσιεργία του κράτους όμως, δεν θα πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη για την προώθηση άλλων μορφών ανάπτυξης.

Θεωρώ ότι η νέα Δημοτική Aρχή θα πρέπει, σε πρώτη φάση, να εστιάσει στο κέντρο της πόλης μας και να προωθήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική αστικής ανάπτυξης, με στόχο την πολυδιάστατη αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας.

Μια σειρά από στοχευμένες μικρές παρεμβάσεις,  μπορούν να δημιουργήσουν ένα ζωντανό και ανθηρό κέντρο, θέτοντας τις βάσεις για βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Με τη νέα πενταετία εισηγούμαι να τροχιοδρομηθούν τα πιο κάτω:

  • Εκμετάλλευση της ανάπτυξης του κλάδου αναψυχής στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, μπορεί να καθιερωθεί ο θεσμός των street parties.
  • Να δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, να οργανώνουν καλλιτεχνικά και πολιτιστικά παζαράκια.
  • Κλείσιμο των δρόμων όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και μια Κυριακή τουλάχιστον το μήνα, στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης των πόλεων.
  • Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για 24ωρη online ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών, για τη διαθεσιμότητα στους δημόσιους χώρους στάθμευσης. Η πλατφόρμα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιόδους γιορτών και δημόσιων αργίων. Εναλλακτικά,  μπορεί να τοποθετηθεί ηλεκτρονικός πίνακας στην αρχή της Ερμού.
  • Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και υποδομή για πρόσβαση σε αυτά ατόμων με κινητικές δυσκολίες και γονιών με παιδικά καροτσάκια.
  • Δημιουργία διαβάσεων πεζών στην Ερμού και στη Ζήνωνος.
  • Πλήρης ηλεκτροφωτισμός όλων των δρόμων του κέντρου. Ο φωτισμός, με συγκριτικά χαμηλότερο κόστος, μπορεί να μεταμορφώσει την αισθητική του κέντρου, δίνοντας του νέα δυναμική.
  • Εικαστικές παρεμβάσεις και ενίσχυση του πρασίνου.

Με συντονισμένες ενέργειες και ικανούς χειρισμούς, μπορούμε να μετατρέψουμε το αστικό κέντρο της Λάρνακας σε ένα σύγχρονo, ευρωπαϊκό, λειτουργικό και φιλόξενο μέρος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.

Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη απαιτεί δημοτικές αρχές που δεν μοιρολατρούν αλλά που κοιτάζουν τα λάθη του παρελθόντος και μαθαίνουν απ’ αυτά και που επενδύουν σε βάθος χρόνου και όχι σεζόν ή πενταετίας.

#akiszannetou #no6 #διεκδικώ #λάρνακα

 

Send this to a friend