Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Εργαστήρι για παιδιά με θέμα την κυπριακή παράδοση στη Λάρνακα!
Εργαστήρι για παιδιά με θέμα την κυπριακή παράδοση στη Λάρνακα!

Εργαστήρι για παιδιά με θέμα την κυπριακή παράδοση στη Λάρνακα!

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας διοργανώνει ένα τριήμερο πασχαλινό εργαστήρι με θέμα την κυπριακή παράδοση, από τις 25-27 Απριλίου.

Το εργαστήρι διαμορφώθηκε έτσι ώστε να προσφερθεί ένα διασκεδαστικό και παράλληλα εκπαιδευτικό για τα παιδιά πρόγραμμα μέσα από το οποίο θα έρθουν σε επαφή με την κυπριακή κουλτούρα και θα δημιουργήσουν μέσα από αυτήν.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν έξι διαφορετικές ειδικότητες σε αυτό το πρόγραμμα:

Ταξίδι στην Κύπρο του χτες: ένα διαδραστικό εργαστήρι

Συνδυάζοντας παιχνίδι και θεωρία, μάθηση και τεχνολογία, το εργαστήρι αυτό θα φέρει τα παιδιά σε ένα δημιουργικό διάλογο με την Κυπριακή κουλτούρα και παράδοση. Δρ Ευθυμία Προική-Εκπαιδευτικός/Βυζαντινολόγος.

Η αυτοπροσωπογραφία μας και η Πασχαλινή μας παράδοση

Με εργαλεία τις κυπριακές παροιμίες και τα κυπριακά παραδοσιακά παιχνίδια και ιστοριούλες από παππούδες και γιαγιάδες το κάθε παιδί θα δημιουργήσει το δικό του νέο χαρακτήρα, ζωγραφίζοντας το (αυτοπροσωπογραφία) και σκηνοθετώντας το. Στη συνέχεια θα αναπτύξουμε όλο αυτό με την τεχνική του Playback Theatre για το κλείσιμο των εργαστηρίων μας. Μαρία Κυριάκου-Εικαστικός, Θεραπεύτρια μέσω των Τεχνών, Συντονίστρια και Ηθοποιός του Playback Theatre.

Βουτιά στο Χρώμα

Κτίζουμε την πολυμορφία της προσωπικότητάς μας και ξεκλειδώνουμε  τη δημιουργικότητά μας για να την απλώσουμε στη ζωή μας. Έλενα Χατζηγεωργίου Mind Coach.

Δώσε κλώτσο να γυρίσουν, ιστορίες να αρχινήσουν

Εργαστήρια για τη δημιουργική γραφή έχοντας στο μυαλό μας κυπριακές λεξούλες, ενώ την ίδια ώρα θα καταπιαστούμε (διάβασμα, ανάλυση, συζήτηση) γύρω από παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια. Γιώτα Δημητρίου-Δημοσιογράφος.

Κυπριακά άσματα και τσατιστοταιρκάσματα

Τα Μουσικοτεχνάσματα θα καταπιαστούν μουσικά με τη διαχρονική κυπριακή κουλτούρα. Από τα παλιά στα καινούρια κυπριακά τραγούδια. Τη ξεχασμένη ταμπουτσιά του παππού στα αυτοσχέδια μουσικά όργανα που θα φτιάξουμε μαζί. Από τα τσιατιστά του Λιπέρτη στα έρρυθμα δίστιχα ενός παιδιού που ζει στην Κύπρο του σήμερα. Σαλώμη Παρασκευά-Ηλία: Μουσικοπαιδαγωγός-Δημιουργός των Μουσικοτεχνασμάτων

Οικολογικό Εργαστήρι «Με έμπνευση την Παραδοσιακή Κουρελλού»

Μέρος 1: Ζωγραφική και Κολλάζ μέσα από την παράδοση και την επαναχρησιμοποίηση.

Μέρος 2: Δημιουργούμε όλοι μαζί ένα μεγάλο χαλί από ανακυκλώσιμα υλικά. Άντρη Χριστοϕίδη Ζωγράφος – Περιβαλλοντικός Καλλιτέχνης

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για το κόστος συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 24001502.

Πηγή://city.sigmalive.com

Send this to a friend