[ad_1]
Υλικά:
- 500 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
- 140 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 15 γραμμάρια μαγειρική σόδα
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτοντας το γάλα και τη μαγειρική σόδα. Μετά με τα χέρια αρχίζουμε και πλάθουμε το μίγμα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και αφράτη. Ύστερα τυλίγουμε τη ζύμη σε μια πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Μόλις είναι έτοιμη, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και σχηματίζουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150/170 βαθμούς για περίπου 10/15 λεπτά, πάντα εξαρτάται από το φούρνο.
[ad_2]
Source link
Διαβαστε επισης