
Δήμευση 35 χιλιάδων από το λογαριασμό Εμπεδοκλή, εφόσον κριθεί ένοχος από το Κακουργιοδικείο (17 Οκτωβρίου αρχίζει η δίκη)
Αρνήθηκε ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ο δημοτικός γραμματέας του Δήμου Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, ο οποίος κατηγορείται για τη γνωστή υπόθεση του παραλιακού κέντρου «Μακού», στην περιοχή Μακένζι.
Η δίκη του Εμπεδοκλή ορίστηκε στις 17 ερχόμενου Οκτωβρίου. Να σημειωθεί, ότι στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, η Νομική Υπηρεσία συμπεριέλαβε και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με σκοπό τη δήμευση του ποσού των 35 χιλιάδων ευρώ από το λογαριασμό του κατηγορουμένου, σε περίπτωση που αυτός κριθεί ένοχος από το Κακουργιοδικείο. Συγκεκριμένα, εναντίον του Εμπεδοκλή, ο οποίος τελεί υπό διαθεσιμότητα, απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες, οι οποίες αφορούν κλοπή από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με σκοπό τη δήμευση.
Η πρώτη κατηγορία αναφέρει ότι στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 ο Εμπεδοκλής έκλεψε 35 χιλιάδες ευρώ από τον επιχειρηματία Θεοδόση Χρυσοστόμου, από τη Λάρνακα, δηλαδή απέκτησε στην κατοχή του το ποσό αυτό από τον εν λόγω επιχειρηματία υπό την ιδιότητά του ως δημοτικός γραμματέας του Δήμου Λάρνακας με σκοπό τη μόνιμη αποστέρησή του από αυτόν. Η δεύτερη κατηγορία αναφέρει ότι κατά τον ίδιο χρόνο και τόπο με ψευδείς παραστάσεις και με σκοπό την καταδολίευση απέκτησε από τον Θεοδόση Χρυσοστόμου το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ, ενώ σύμφωνα με την τρίτη κατηγορία ο Εμπεδοκλής απέκτησε τις 35 χιλιάδες ενώ γνώριζε ότι τα χρήματα αυτά αποτελούσαν έσοδο από τη διάπραξη των γενεσιουργών αδικημάτων που περιγράφονται στις πρώτες δύο κατηγορίες.
Θυμίζουμε, ότι τον Εμπεδοκλή κατάγγειλε στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης του παραλιακού κέντρου Μακού, Θεοδόσης Χρυσοστόμου, ότι του έδωσε 35 χιλιάδες ευρώ για σκοπούς νομιμοποίησης κάποιων παρατυπιών (επεκτάσεων) που είχαν γίνει στο εν λόγω κέντρο, ωστόσο όχι μόνο οι παρατυπίες δεν νομιμοποιήθηκαν, αλλά ο παραπονούμενος επιχειρηματίας πήρε κλήση για να λογοδοτήσει στο δικαστήριο.
Στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν περίπου 40 μάρτυρες κατηγορίας. Μέχρι τις 17 Οκτωβρίου ο Λ. Εμπεδοκλής θα είναι ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή μ’ εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ, τ’ όνομά του θα παραμείνει στον κατάλογο Στοπ Λιστ, τα ταξιδιωτικά του έγγραφα θα παραμείνουν στην κατοχή της αστυνομίας, ενώ θα παρουσιάζεται τρεις φορές την εβδομάδα στον αστυνομικό σταθμό της Λάρνακας. Συνήγορος υπεράσπισης εμφανίζεται ο Χριστόφορος Δημητρίου, ενώ την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή θα χειριστεί η δικηγόρος της Δημοκρατίας Άντρη Κωνσταντίνου.