Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γιώργος Δημητρίου Παφίτης, Κοινοτάρχης Μαζωτού: «Γιατί στην περιοχή μας και όχι σε άλλη;» – Αντιδράσεις για την κινητή μονάδα αφαλάτωσης (φώτο)
Γιώργος Δημητρίου Παφίτης, Κοινοτάρχης Μαζωτού: «Γιατί στην περιοχή μας και όχι σε άλλη;» – Αντιδράσεις για την κινητή μονάδα αφαλάτωσης  (φώτο)

Γιώργος Δημητρίου Παφίτης, Κοινοτάρχης Μαζωτού: «Γιατί στην περιοχή μας και όχι σε άλλη;» – Αντιδράσεις για την κινητή μονάδα αφαλάτωσης (φώτο)

LarnakaOnline

Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους οι κάτοικοι – Ανησυχίες για τις υποδομές, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

Τις επόμενες κινήσεις τους αναμένεται να καθορίσουν οι κάτοικοι του Μαζωτού και της ευρύτερης περιοχής, μετά τις εξελίξεις γύρω από την προώθηση της κατασκευής κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή, παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, ο Κοινοτάρχης Μαζωτού, Γιώργος Δημητρίου Παφίτης, ανέφερε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει συνεδρία, στην οποία θα συμμετάσχει και ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την κοινότητα στο δικαστήριο, προκειμένου να εξεταστούν τα επόμενα βήματα.

Όπως εξήγησε, μέχρι στιγμής η κοινότητα δεν είχε ενημερωθεί ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου θα προχωρούσαν με τόσο γρήγορους ρυθμούς. Παρόλο που είχαν αποσταλεί επιστολές σχετικά με τη δημιουργία του εργοταξίου και τις εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, δεν υπήρξε, σύμφωνα με τον ίδιο, ενημέρωση για την άμεση προώθηση του έργου.

Ο κ. Παφίτης ανέφερε ότι, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, η απόφαση φαίνεται να είναι τελεσίδικη. Ωστόσο, σημείωσε ότι η κοινότητα επιθυμούσε να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να του μεταφέρει τις ανησυχίες και τα παράπονά της.

 

Ερωτήματα για την επιλογή της περιοχής

«Γιατί στην περιοχή μας και όχι σε άλλη;». Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που θέτει η κοινότητα, με τον Κοινοτάρχη να επισημαίνει ότι στον Μαζωτό δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, όπως κατάλληλο οδικό δίκτυο και ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως υποστήριξε, η απουσία των αναγκαίων υποδομών ενδέχεται να αυξήσει σημαντικά το κόστος κατασκευής της μονάδας, σε σύγκριση με άλλες περιοχές όπου υπάρχουν ήδη οι σχετικές υποδομές.

Ανησυχία για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται από την κοινότητα για τις πιθανές επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν από την κατασκευή και τη λειτουργία της μονάδας, με τον κ. Παφίτη να υπογραμμίζει ότι βασικό μέλημα των κατοίκων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε, η κοινότητα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να προκύψουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την υλοποίηση του έργου, ζητώντας να ληφθούν υπόψη οι προβληματισμοί των κατοίκων.

Η κινητή μονάδα αφαλάτωσης που προωθείται στον Μαζωτό προβλέπεται να έχει δυναμικότητα παραγωγής 40.000 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.

Οι επόμενες ενέργειες της κοινότητας αναμένεται να καθοριστούν μετά τη συνεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου και την αξιολόγηση των δεδομένων σε συνεργασία με τον δικηγόρο που την εκπροσωπεί.

Send this to a friend