Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ο απολογισμός της κακοκαιρίας: Τα προβλήματα, το μήνυμα από το CY ALERT και το σοβαρότερο περιστατικό
Ο απολογισμός της κακοκαιρίας: Τα προβλήματα, το μήνυμα από το CY ALERT και το σοβαρότερο περιστατικό

Ο απολογισμός της κακοκαιρίας: Τα προβλήματα, το μήνυμα από το CY ALERT και το σοβαρότερο περιστατικό

Η κατάσταση σε όλες τις επαρχίες και τι λένε Πολιτική Άμυνα και Πυροσβεστική Υπηρεσία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κύπρο το απόγευμα και τη νύχτα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2026 κα για την οποία εκδόθηκε Πορτοκαλί Προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Πολιτική Άμυνα απέστειλε μήνυμα στους πολίτες μέσω του συστήματος CY ALERT υπενθυμίζοντας τις προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας Χαρά Λαζάρου εξήγησε στην εκπομπή Αlpha Καλημέρα ότι το μήνυμα δεν ήταν στο ανώτατο επίπεδο και δεν συνοδευόταν από τον χαρακτηριστικό ήχο σειρήνας.

Η αποστολή επικεντρώθηκε στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού και τμήμα της Λάρνακας, με βάση τις εκτιμήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το επίκεντρο της κακοκαιρίας. Η κυρία Λαζάρου υπενθύμισε στους πολίτες να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας για τέτοιες περιπτώσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε δεκάδες κλήσεις για άνοιγμα οχετών από πλημμυρισμένους δρόμους, άντληση νερών από υπόγεια υποστατικών, κατάσβεση πυρκαγιών σε δέντρα που προκλήθηκαν από κεραυνούς και σπινθιρισμούς, καθώς και παροχή βοήθειας σε πολίτες.

Η Λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κούλλα Μεσαρίτου ανέφερε ότι το σοβαρότερο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Αγίων Αναργύρων της επαρχίας Λάρνακας όταν γυναίκα οδηγός παγιδεύτηκε σε πλημμυρισμένο δρόμο και χρειάστηκε η επέμβαση μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να εξέλθει με ασφάλεια από αυτό.

Σύμφωνα με την κυρία Μεσαρίτου, οι πλείστες κλήσεις για βοήθεια αφορούσαν τις επαρχίες Πάφου, Λάρνακας και Λευκωσίας, ενώ για ανταπόκριση στα αιτήματα του κοινού έγινε μερική ανάκληση προσωπικού.

Οι Αρχές παραμένουν και σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή λόγω των εκτιμήσεων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για συνέχιση των βροχών και των καταιγίδων.

*Κεντρική φωτογραφία: ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ ⚡️

Send this to a friend