Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Χαμηλό βαρομετρικό «χτυπά» την Κύπρο – Έρχεται πορτοκαλί προειδοποίηση (βίντεο)
Χαμηλό βαρομετρικό «χτυπά» την Κύπρο – Έρχεται πορτοκαλί προειδοποίηση (βίντεο)

Χαμηλό βαρομετρικό «χτυπά» την Κύπρο – Έρχεται πορτοκαλί προειδοποίηση (βίντεο)

Ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στο Ιόνιο Πέλαγος κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή από την Τετάρτη το απόγευμα.

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στο Ιόνιο Πέλαγος κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μας από την Τετάρτη το απόγευμα.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Παναγιώτης Μούσκος, Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα σε συνδυασμό με ψυχρό μέτωπο, το οποίο θα αρχίσει να επηρεάζει την Κύπρο κυρίως από το απόγευμα της Τετάρτης.

Το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος βροχοπτώσεων, όπως ανέφερε.

Πρόκειται είπε για ένα έντονο σύστημα το οποίο ωστόσο αναμένεται να εξασθενίσει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν ολόκληρο το νησί.

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κατά 2-3 βαθμούς.

Σημείωσε πως σήμερα το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα, η οποία θα ισχύει από αύριο.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού 

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα για την κακοκαιρία – Πιθανές ειδοποιήσεις CY Alert

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Άμυνα ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από την Τετάρτη στην Κύπρο, με βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες. Τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά τις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού και σταδιακά τις υπόλοιπες περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται η έκδοση πορτοκαλί προειδοποίησης από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η Πολιτική Άμυνα καλεί τους πολίτες να καθαρίσουν φρεάτια και υδρορροές, να στερεώσουν αντικείμενα σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Παράλληλα, δηλώνει έτοιμη να αποστείλει προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του συστήματος CY Alert, εφόσον κριθεί αναγκαίο, σε συνεργασία με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι πολίτες καλούνται να διατηρούν ενημερωμένα τα κινητά τους τηλέφωνα και ενεργοποιημένες τις σχετικές ειδοποιήσεις.

Αναλυτικά ο καιρός 

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από το απόγευμα της Τετάρτης.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό ή και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Μέχρι αργά το απόγευμα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά επηρεάζοντας σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει χαλάζι και οι άνεμοι να μεταβάλλονται με ισχυρές ριπές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά, πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.