Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Με σύνθημα «Οι γλώσσες ενώνουν!» γιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Γυμνάσιο «Βεργίνα» στη Λάρνακα
Με σύνθημα «Οι γλώσσες ενώνουν!» γιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Γυμνάσιο «Βεργίνα» στη Λάρνακα

Με σύνθημα «Οι γλώσσες ενώνουν!» γιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Γυμνάσιο «Βεργίνα» στη Λάρνακα

Με μια σειρά εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων, το Γυμνάσιο «Βεργίνα» τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η οποία γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Οι γλώσσες ενώνουν!».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών του σχολείου ετοίμασαν ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τη σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Το φυλλάδιο διαβάστηκε στις τάξεις και αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση με τους μαθητές γύρω από την αξία της πολυγλωσσίας και της επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών.

Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών διοργάνωσαν, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ένα γλωσσικό κουίζ, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές, με μικρά δώρα για όλους τους συμμετέχοντες.

Την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα την «Πολυγλωσσία», με ομιλήτρια την καθηγήτρια Φρύνη Ντοά, από το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Παράλληλα, οι μαθητές δημιούργησαν μικρά έργα (mini projects) με θέμα τις ξένες γλώσσες, μέσα από τα οποία φιλοτέχνησαν τις πινακίδες του σχολείου, δίνοντας δημιουργικό χαρακτήρα στις εκδηλώσεις.

Οι δράσεις αυτές ανέδειξαν τη σημασία της γλωσσικής πολυμορφίας, της επικοινωνίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, υπενθυμίζοντας ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και συμβάλλει στην καλλιέργεια της αλληλοκατανόησης.

 

 

 

 

 

Send this to a friend