Home ΛΑΡΝΑΚΑ EUROPE DIRECT Europe Direct Λάρνακας–Αμμοχώστου: Ποδηλασία στη Λάρνακα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Europe Direct Λάρνακας–Αμμοχώστου: Ποδηλασία στη Λάρνακα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Europe Direct Λάρνακας–Αμμοχώστου: Ποδηλασία στη Λάρνακα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με μήνυμα μια πόλη πιο φιλική και προσβάσιμη για όλους, πραγματοποιήθηκε σύντομη ποδηλασία στη Λάρνακα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Τη διοργάνωση ανέλαβε το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Λάρνακας–Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας.

Η δράση «Πάμε για Ορθοπεταλιές!» περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με εκκίνηση και τερματισμό στην Πλατεία Ερμού και προτεινόμενη διαδρομή μέσω των οδών Ερμού, Ζήνωνος και Γλάδστωνος.

Δηλώσεις στο LarnakaOnline παραχώρησε η Άντρη Ανδρέου, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λάρνακας, αναφερόμενη στη σημασία των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και στην προσπάθεια να γνωρίσουν οι πολίτες διαφορετικά την πόλη τους.

Όπως υπογράμμισε, το ανανεωμένο κέντρο της Λάρνακας προσφέρει ευκαιρίες για περπάτημα και ποδήλατο, πέρα από τις καθιερωμένες επισκέψεις για ψώνια και καφέ. Κάλεσε τους πολίτες να αφήνουν, όπου είναι εφικτό, το αυτοκίνητο εκτός του κέντρου και να επιλέγουν τρόπους μετακίνησης που ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, προωθώντας το περπάτημα, το ποδήλατο και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Το φετινό θέμα «Κινητικότητα για όλους» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες όλων των ηλικιών και σε μετακινήσεις που εξυπηρετούν τόσο τις σημερινές όσο και τις μελλοντικές γενιές.

Send this to a friend