Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Από το 100% στο 33%: Τεράστια απόκλιση στα στοιχεία για τα κλιματιστικά στα σχολεία, τι άλλαξε σε δύο μήνες
Από το 100% στο 33%: Τεράστια απόκλιση στα στοιχεία για τα κλιματιστικά στα σχολεία, τι άλλαξε σε δύο μήνες

Από το 100% στο 33%: Τεράστια απόκλιση στα στοιχεία για τα κλιματιστικά στα σχολεία, τι άλλαξε σε δύο μήνες

Παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα της τοποθέτησης κλιματιστικών στα σχολεία.

Στον πίνακα που ακολουθεί, βλέπουμε στη μία πλευρά μαζί, όσα κλιματιστικά λειτουργούσαν ή βρίσκονταν οι διαδικασίες για να λειτουργήσουν υπό εξέλιξη, χωρίς να διαχωρίζονται τα ποσοστά. Τα εν λόγω στοιχεία δόθηκαν στις 02/07/2026. Στην άλλη πλευρά του πίνακα, στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 04/09/2026, βλέπουμε σε ποσοστά τα κλιματιστικά που βρίσκονται σε λειτουργήσιμη κατάσταση. Διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία αφορούν τα Δημοτικά σχολεία.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, τα ποσοστά έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία για τα Γυμνάσια, καθώς στα στοιχεία που είχαν σταλεί στις 02/07, βλέπουμε πως Λεμεσός, Λάρνακα, Αμμόχωστος αλλά και Πάφος, βρίσκονταν στο 100%, κάτι που προφανώς δεν ισχύει.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα Λύκεια, καθώς Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα και Αμμόχωστος βρίσκονταν στις 02/07 στο 100%. Εικόνα που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή. Η μόνη επαρχία που έχει κλιματιστικά που λειτουργούν στο 100% στα Λύκεια, είναι η Λάρνακα.

Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για στοιχεία που είχε ζητηθεί από την εκπομπή Alpha Καλημέρα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου, Γιώργος Κυριάκου, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα στα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

«Πρέπει να τα βρουν με την ΑΗΚ. Έχει που περιμένουν μήνες για τον έλεγχο της ΑΗΚ, για να μπει το ρεύμα. Οι ηλεκτρολόγοι δεν μπορούν να πηγαίνουν να κάνουν δουλειές και να περιμένουν μήνες να πληρωθούν. Βάλτε κυρία Υπουργέ μου μέσο, για να γίνει η δουλειά σας.»

Send this to a friend