Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση πυρκαγιάς στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού στις 27 Ιουλίου. Η ποινική έρευνα ολοκληρώθηκε και εκ πρώτης όψεως δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Πλέον ο λόγος ανήκει στον Γενικό Εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Σοφιανός Φιλιππίδης «Αναμένουμε ενημέρωση από τη Νομική Υπηρεσία για το ποινικό μέρος της υπόθεσης και θα τοποθετηθούμε».

Μέσα από το πόρισμα του ερευνώντα αξιωματικού προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου να έχει τον τελευταίο λόγο.

«Όσον αφορά το πειθαρχικό κομμάτι η έρευνα ολοκληρώθηκε και προς το παρόν δεν έχουμε κάτι να πούμε» σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης.

Όσον αφορά την πορεία της έρευνας, ο Αρχηγός βρίσκεται σε αναμονή και των αποφάσεων του Γενικού Εισαγγελέα.

Κατά τη διαδικασία πειθαρχικών διαδικασιών, ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς ετοιμάζει εγκαλτήρια σε όσους έχουν πειθαρχικές ευθύνες. Αφού οι στρατιωτικοί που εγγέλλονται  απαντήσουν, οι διοικητές τους θα προβούν ή όχι σε επιβολή ποινής. Τον τελευταίο λόγο όμως θα έχει ο Αρχηγός της Ε.Φ.

Το Τάγμα είχε την ευθύνη για την ασφάλεια της περιοχής. Στο ίδιο Πεδίο Βολής χάθηκαν 13,5 κιλά εκρηκτικά τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για τις κατασκευαστικές φάσεις του έργου ανάπλασης της Ενορίας Αγίου Ιωάννη και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Το έργο αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση του ιστορικού πυρήνα της Ενορίας Αγίου Ιωάννη, με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και τα πεζοδρόμια, αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, ενίσχυση του πρασίνου, δημιουργία νέων πλατειακών χώρων και βελτίωση της προσβασιμότητας και της βιώσιμης κινητικότητας.

Η ενημερωτική συνάντηση αποσκοπεί στην έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων, επαγγελματιών και επηρεαζόμενων της περιοχής για τον προγραμματισμό των εργασιών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά την κατασκευαστική περίοδο.

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι, στο πλαίσιο του έργου «Διασύνδεση των Υποσταθμών Μεταφοράς 132kV “Πύλα GIS” και “Λάρνακα Εμπορικού Κέντρου”» (EAC 202/2024) της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), θα πραγματοποιηθούν εργασίες στην οδό Λούθερ Κινγκ, του Δημοτικού Διαμερίσματος Λάρνακας.

Οι εργασίες θα εκτελούνται από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 μέχρι και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η οδός Λούθερ Κινγκ, μεταξύ Σπύρου Κυπριανού και Ψηλορείτη, θα μονοδρομηθεί, με κυκλοφορία μόνο προς τη βόρεια κατεύθυνση. Η κυκλοφορία προς τη νότια κατεύθυνση θα εκτρέπεται, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο σχέδιο.

Ο Δήμος Λάρνακας απολογείται για την προσωρινή ταλαιπωρία και ευχαριστεί το κοινό για την κατανόηση και τη συνεργασία του.