Το 15ο μνημόσυνο του ήρωα Βασίλη Κρόκου (pics)
Σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου 2026, τελέστηκε στον Ιερό μας Ναό, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου, το 15ο ετήσιο μνημόσυνο του ηρωικού Λοχία της ΕΜΑΚ Βασίλη Κρόκου, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος στις 11 Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Αιωνία του η μνήμη.
Δόξα και τιμή στους ήρωες του Μαρί. Αθάνατος.
Κατά την ίδια Θεία Λειτουργία τελέστηκε επίσης το καθιερωμένο μνημόσυνο των Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821, οι οποίοι θυσιάστηκαν από τις οθωμανικές αρχές για την πίστη και την πατρίδα. Μνημονεύθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, απαγχονισθείς από τους Τούρκους, ο Μητροπολίτης Κιτίου Μελέτιος, ο Μητροπολίτης Πάφου Χρύσανθος και ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Λαυρέντιος, όλοι σφαγιασθέντες και μαρτυρήσαντες μαζί με τους προκρίτους της Μεγαλονήσου.
Η θυσία τους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πίστεως, ανδρείας και αφοσίωσης στον Κυπριακό Ελληνισμό. Αιωνία η μνήμη των Εθνομαρτύρων.
Εκ του Εκκλησιαστικού Γραφείου του Ιερού Ναού
Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου































