Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προεδρία Δαμιανού στο ΣΕΥ – Συζητούνται επιπτώσεις σύγκρουσης σε Μ. Ανατολή
Προεδρία Δαμιανού στο ΣΕΥ – Συζητούνται επιπτώσεις σύγκρουσης σε Μ. Ανατολή

Προεδρία Δαμιανού στο ΣΕΥ – Συζητούνται επιπτώσεις σύγκρουσης σε Μ. Ανατολή

Του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σχηματισμό Εμπορίου, το οποίο θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων με την οικονομική ασφάλεια και τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στο διεθνές εμπόριο, προεδρεύει την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Μιχάλης Δαμιανός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, ο κ. Δαμιανός αναχωρεί το απόγευμα της Πέμπτης για τις Βρυξέλλες.

«Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για την οικονομική ασφάλεια και τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στο διεθνές εμπόριο, με έμφαση στις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στις παγκόσμιες εμπορικές ροές», αναφέρεται.

 

Το Συμβούλιο, προστίθεται, «θα συζητήσει, επίσης, θέματα που αφορούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), ως συνέχεια της 14ης Υπουργικής Διάσκεψης του ΠΟΕ που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2026 στη Γιαουντέ του Καμερούν, καθώς και τη στρατηγική και τα επόμενα βήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη διαδικασία μεταρρύθμισης».

Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, οι Υπουργοί θα εξετάσουν την πρόοδο των εν εξελίξει εμπορικών διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμπληρώνεται.

Ο κ. Δαμιανός θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Send this to a friend