1ο και 2ο Βραβείο για το Γυμνάσιο Αραδίππου στον 1ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης του Δ.Δ. Άχνας
Το Δημοτικό Διαμέρισμα Άχνας του Δήμου Αγίας Νάπας διοργάνωσε, στο πλαίσιο του 5ου Παγκύπριου Συναπαντήματος Προσφύγων 2025, τον 1ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα Προσφυγιά 1974 – 2025.
Ο Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών σχολών από όλη την Κύπρο, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν δημιουργικά την ευαισθησία, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους γύρω από το διαχρονικό βίωμα της προσφυγιάς, το οποίο ταλανίζει την πατρίδα μας.
Συμμετείχαμε, ως Γυμνάσιο Αραδίππου στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να λάβουμε το 1ο Βραβείο με το ποίημα του Ραφαήλ Γεωργίου του Γ9, το οποίο φέρει τον τίτλο: Μισός Αιώνας… Μισής Πατρίδας και το 2ο Βραβείο με το ποίημα της Αγγελικής Λιακοπούλου του Γ1, το οποίο φέρει τον τίτλο: Στη Βάφτιση της Εγγονής της. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός και καθοδηγητής των μαθητών είναι ο Φιλόλογος Σάββας Βορκάς.
Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την όλη πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην υγιή ενασχόληση και ευρύτερα την παιδεία των νέων και αποτελεί κίνητρο για τα παιδιά να ανακαλύψουν, αλλά και να ξεδιπλώσουν τα χαρίσματά τους. Συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, που εργάστηκαν με ζέση, αλλά και σε κάθε εκπαιδευτικό, που εμπνέει, ενθαρρύνει, καθοδηγεί και στηρίζει τους μαθητές του!









