
[ad_1]

Υλικά:
Για τα ντόνατς
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 3/4 φλιτζάνι sour cream
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για το γλάσο
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 σιρόπι καλαμποκιού
- 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τ’ αφήνουμε στην άκρη σ’ ένα μπολ.
- Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους κι ανακατεύουμε ξανά.
- Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι κι ανακατεύουμε πάλι.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Την κόβουμε σε σχήματα ντόνατς. Σ’ αυτό θα μας βοηθήσουμε δύο ποτηράκια διαφορετικού μεγέθους. Χαράσσουμε τρεις γραμμές σε τρία ντόνατς.
- Τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι γεμάτο λάδι το κάθε ντόνατς για 75 δευτερόλεπτα.
- Φτιάχνουμε το γλάσο αναμειγνύοντας την ζάχαρη άχνη, το σιρόπι καλαμποκιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζεστό νερό.
- Βουτάμε το κάθε ντόνατς στο γλάσο κι απολαμβάνουμε!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
[ad_2]
Source link
Διαβαστε επισης