Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Στην υπερβολική ταχύτητα αποδίδεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, το θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα περασμένου Σαββάτου στην περιοχή Κακορατζιάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της 17χρονης Αλίκης Νικολάου, από τα Λύμπια.
Ο 22χρονος οδηγός του μοιραίου διπλοκάμπινου αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε η άτυχη Αλίκη, οδηγήθηκε την Κυριακή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και προφυλακίστηκε για τρεις μέρες.
Εναντίον του εξετάζονται τα αδικήματα πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας, αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις και άρνηση ή αποφυγή δείγματος εκπνοής για τελική εξέταση αλκοόλης. Ο νεαρός βρέθηκε θετικός σε προκαταρτικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 37 mg. Επιπρόσθετα, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η Αστυνομία διαπίστωσε επικίνδυνη κατάσταση εξαρτημάτων, ενώ το συγκεκριμένο όχημα δεν είχε πιστοποιητικό καταλληλότητας και ήταν χωρίς άδεια κυκλοφορίας, η οποία είχε ανασταλεί από τον έφορο μηχανοκίνητων οχημάτων.
Όπως πληροφορούμαστε, οι εξετάσεις της Αστυνομίας κατέδειξαν πως ο 22χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, τα οποία προηγουμένως διασκέδαζαν στο Ζύγι. Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο όχημα του 22χρονου ο οποίος θα τους μετέφερνε στα σπίτια τους. Κάποιοι διέμεναν σε κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας και κάποιοι της επαρχίας Λευκωσίας. Η 17χρονη Αλίκη καθόταν στο πίσω κάθισμα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα. Το μοιραίο διπλοκάμπινο κατευθυνόταν στον δρόμο από Κοφίνου προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας. Στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση τη Λευκωσία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα. Ακολούθως το διπλοκάμπινο ανατράπηκε.
Η Αλίκη Νικολάου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου απεβίωσε. Οι υπόλοιποι επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, όπου έτυχαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.
Στη σύλληψη του πατέρα του 14χρονου που οδηγούσε αυτοκίνητο σε χωμάτινο αγροτικό δρόμο Πυροΐου – Αθηένου και ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, ενώ ανήλικος 14 ετών οδηγούσε αυτοκίνητο σε χωμάτινο αγροτικό δρόμο στην επαρχία Λάρνακας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο παρέκκλινε της πορείας του και αφού προσέκρουσε σε δέντρα, ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι.
Ο 14χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, στον Στρόβολο, όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, ωστόσο εκτός κινδύνου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει λάβει η Αστυνομία από τους θεράποντες ιατρούς.
Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, κάτοχος και υπεύθυνος για τη φύλαξη του αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε ο 14χρονος, είναι ο πατέρας του, άντρας ηλικίας 40 ετών. Ο 40χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 13χρονος απέκτησε κατοχή και οδηγούσε το όχημα.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηαίνου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Λάρνακας συνεχίζουν τις εξετάσεις.
Εκτροπή πτήσης σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και πυκνής ομίχλης που δεν επέτρεψαν την ασφαλή προσγείωση αεροσκάφους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πτήση από την Πράγα, με προορισμό τη Λάρνακα επιχείρησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, ωστόσο μετά από περίπου 30 λεπτά αναμονής στον αέρα και ελιγμών γύρω από το αεροδρόμιο, ο πιλότος αναγκάστηκε να αλλάξει προορισμό και να προσγειωθεί τελικά στο αεροδρόμιο Πάφου.
Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων, πραγματοποιήθηκε ανεφοδιασμός καυσίμων στο αεροσκάφος στην Πάφο έτσι ώστε να πετάξει ξανά για Λάρνακα όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν.
Η πτήση τελικά προσγειώθηκε στη Λάρνακα λίγο πριν τις 04:00μμ, με την ταλαιπωρία των επιβατών να κρατά στο σύνολο της περίπου δύο ώρες.









