Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τι ζητούν οι πολύτεκνοι από τη φορολογική μεταρρύθμιση
Τι ζητούν οι πολύτεκνοι από τη φορολογική μεταρρύθμιση

Τι ζητούν οι πολύτεκνοι από τη φορολογική μεταρρύθμιση

Οι πολύτεκνες οικογένειες επαναφέρουν τις θέσεις τους στη συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση, με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, Ιωαννίκιο Φάκα, να επισημαίνει ότι η κρατική στήριξη δεν αφορά πλέον τους Κύπριους πολύτεκνους, αλλά κυρίως οικογένειες αλλοδαπών με χαμηλά εισοδήματα.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, τα εισοδηματικά όρια για πρόσβαση στα επιδόματα παραμένουν σταθερά εδώ και χρόνια και είναι τόσο χαμηλά, που η πλειονότητα των Κυπρίων της μεσαίας τάξης αποκλείεται πλήρως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οργάνωσης, οι Κύπριοι πολύτεκνοι, που δεν πληρούν τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, επιβαρύνονται με αυξημένα κόστη σε βασικά αγαθά, όπως το νερό, τη φορολογία και την κάλυψη βασικών αναγκών, χωρίς καμία ουσιαστική αντιστάθμιση.

Οι πολύτεκνοι ζητούν την πλήρη κατάργηση των εισοδηματικών ορίων, ώστε η στήριξη να αφορά όσους πραγματικά μεγαλώνουν μεγάλες οικογένειες στην Κύπρο. Τονίζουν ότι το κράτος πρέπει πρώτα να αποφασίσει «αν θέλει γεννήσεις από Κύπριους ή όχι» και στη συνέχεια να διαμορφώσει πολιτικές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών της μεσαίας τάξης.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι το δημοσιονομικό κόστος για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των πολυτέκνων είναι μικρότερο από τα ποσά που δαπανώνται για άλλους τομείς, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους σε γενναίες αλλαγές και όχι αποσπασματικές λύσεις.

Send this to a friend