Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εγκληματικό χτύπημα Πύλας: Πέντε συλλήψεις και γιάφκα όπλων, που ενδεχομένως να οδηγήσει στην εξιχνίαση και άλλων εγκλημάτων
Εγκληματικό χτύπημα Πύλας: Πέντε συλλήψεις και γιάφκα όπλων, που ενδεχομένως να οδηγήσει στην εξιχνίαση και άλλων εγκλημάτων

Εγκληματικό χτύπημα Πύλας: Πέντε συλλήψεις και γιάφκα όπλων, που ενδεχομένως να οδηγήσει στην εξιχνίαση και άλλων εγκλημάτων

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Γιάφκα με όπλα που ενδεχομένως να οδηγήσει την Αστυνομία στην εξιχνίαση κι άλλων εγκληματικών ενεργειών, εντοπίστηκε τη Δευτέρα (8/9) στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της Αστυνομίας σε αποθήκη στην επαρχία Λευκωσίας.

Οι έρευνες σε λυόμενο υποστατικό στην Κοκκινοτριμιθιά είχαν σχέση με το εγκληματικό χτύπημα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου σε μάντρα ενοικιάσεως αυτοκινήτων στον παραλιακό δρόμο της Πύλας, όπου πυρπολήθηκαν τέσσερα οχήματα, ενώ έγινε απόπειρα φόνου κατά του φρουρού ασφαλείας της επιχείρησης.

Εκτός από το κλοπιμαίο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την εγκληματική ενέργεια της Πύλας, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στην αποθήκη μικρή γιάφκα όπλων καθώς και ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, εντοπίστηκαν 2.170 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 34 γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερα πιστόλια, ένα αεροβόλο τυφέκιο, αριθμός φυσιγγίων διαμετρήματος 9 χιλιοστών καθώς και αριθμός έμφορτων φυσιγγιοθηκών. Όλα τα τεκμήρια ήδη αξιολογούνται. Το κλοπιμαίο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε ανοικτό χώρο.

Παραλήφθηκε κι αυτό για επιστημονικές εξετάσεις. Εντός αυτού βρέθηκε αριθμός τεκμηρίων, τα οποία επίσης παραλήφθηκαν για εξιδεικευμένες εξετάσεις. Πιστεύεται ότι η αποθήκη χρησιμοποιείτο από την εγκληματική ομάδα προσώπων από τη Συρία, πέντε στο σύνολο, οι οποίοι συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση σε σχέση με το χτύπημα στην Πύλα.

Δεν αποκλείεται από τις ανακρίσεις η Αστυνομία να οδηγηθεί στην εξιχνίαση και άλλων εγκληματικών ενεργειών. Στο επίκεντρο είναι τέσσερις (ανεξιχνίαστες) υποθέσεις που διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου – Αυγούστου στη Λάρνακα, η απόπειρα φόνου 49χρονου στην Πύλα, η απόπειρα φόνου 47χρονου στη Βιομηχανική Περιοχή Δρομολαξιάς, οι πυροβολισμοί σε όχημα 25χρονης στην Ορόκλινη και ο εμπρησμός αυτοκινήτου 42χρονου στην Αραδίππου.

Το εγκληματικό χτύπημα στην μάντρα αυτοκινήτων πιστεύεται ότι οργανώθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι 44χρονος Σύρος κατάδικος, ο οποίος φαίνεται να έδωσε τις οδηγίες για την κλοπή του αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιείτο κατά την εγκληματική ενέργεια.

Οι υπόλοιποι Σύροι υπόδικοι για την υπόθεση της Πύλας είναι ένας 23χρονος, που είναι ύποπτος για τον εμπρησμό των οχημάτων, ένας 17χρονος, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που πυροβόλησε τον φρουρό ασφαλείας του υποστατικού, επίσης ένας 17χρονος, που πιστεύεται ότι οδηγούσε το όχημα, κι ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται να παρέδωσε το όχημα στους δράστες. Δεν αποκλείεται να γίνουν και νέες συλλήψεις.