
Ήταν ή δεν ήταν τελικά στην παραλία η Μαρία Παπά την ώρα των εκκενώσεων στη φονική πυρκαγία; Τι απαντάνε
Διαψεύδει ισχυρισμούς που θέλουν τη διοικήτρια της Πολιτικής Άμυνας Μαρία Παπά να βρισκόταν σε παραλία την ώρα που γίνονταν οι εκκενώσεις των πυρόπληκτων περιοχών, η Πολιτική Άμυνα.
Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η Πολιτική Άμυνα, ένας οργανισμός που στελεχώνεται από αφοσιωμένο μόνιμο προσωπικό και εκατοντάδες εθελοντές, εκφράζει τη βαθιά της συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφή. «Από την πρώτη στιγμή, μέλη της Υπηρεσίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών», προσθέτει.
«Ωστόσο, παραμένοντας πιστοί στις αρχές του ήθους, της διαφάνειας και της υπευθυνότητας που διέπουν το έργο μας, κρίνουμε αναγκαίο να τοποθετηθούμε σχετικά με παραπλανητική ανάρτηση που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά τη Διοικήτριαςτης Πολιτικής Άμυνας, κα Μαρία Παπά», επισημαίνει.
«Κατηγορηματικά διαψεύδεται η αναφορά ότι η Διοικήτρια βρισκόταν σε παραλία τη στιγμή που εκκενώνονταν πληγείσες περιοχές. Η κα. Παπά βρισκόταν στο εξωτερικό για προγραμματισμένους οικογενειακούς λόγους, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του παιδιού της και να διευθετήσει ζητήματα σχετιζόμενα με τις σπουδές του. Κατά την απουσία της, είχαν τεθεί σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες και είχε οριστεί αρμόδιος αναπληρωτής για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Υπηρεσίας.»
Κι εξηγεί ότι μόλις ενημερώθηκε για την πυρκαγιά έσπευσε να επιστρέψει στην Κύπρο.
«Με την ενημέρωσή της για την πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό, η Διοικήτρια προέβη αμέσως σε ενέργειες για την επιστροφή της στην Κύπρο. Έφτασε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας και μετέβη απευθείας στο Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας, όπου ανέλαβε το συντονισμό των δράσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα Ειδικά Εθνικά Σχέδια. Στις 6:00 π.μ. της 24ης Ιουλίου, παρευρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο Κρίσεων στον Ύψωνα, συμμετέχοντας ενεργά στη διαχείριση της κατάστασης.»
«Η Πολιτική Άμυνα καταδικάζει κάθε απόπειρα διασποράς ανακριβών πληροφοριών, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, καθώς αυτές υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια και δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες», προστίθεται.
«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, το έργο όλων μας – εθελοντών και στελεχών – παραμένει ένα και ενιαίο: να στηρίξουμε έμπρακτα τους πληγέντες και να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στην αποκατάσταση και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας μας», καταλήγει.