Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πρόσφυγες οι ηλικιωμένοι που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα, είχαν αρχείο με ονόματα κτηματομεσιτών λέει η ψευδοαστυνομία
Πρόσφυγες οι ηλικιωμένοι που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα, είχαν αρχείο με ονόματα κτηματομεσιτών λέει η ψευδοαστυνομία

Πρόσφυγες οι ηλικιωμένοι που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα, είχαν αρχείο με ονόματα κτηματομεσιτών λέει η ψευδοαστυνομία

Ενώπιον «δικαστηρίου» του ψευδοκράτους οδηγήθηκαν οι πέντε Ελληνοκύπριοι που «συνελήφθησαν» με την κατηγορία της κατασκοπείας. Πρόκειται για ηλικιωμένους: δύο γυναίκες και τρεις άνδρες.

Την ώρα που η συζήτηση συνεχίζεται μετά τη σύλληψη του Simon Aykut σχετικά με τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες στο χωριό Γαστριά στα κατεχόμενα, έφεραν μια νέα συζήτηση.

Όπως μεταδίδει η τ/κ ιστοσελίδα AHBAP, μέσα στο όχημα των Ε/κ εντοπιστήκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, έγγραφα με ονόματα των διευθυντών κατασκευαστικών και άλλων εταιρειών. Οι πέντε Ελληνοκύπριοι φέρονται να εισήλθαν σε ακίνητο, το οποίο είναι ιδιωτικό συγκρότημα, και πραγματοποίησαν μετρήσεις χωρίς άδεια. Οι Ε/κ, οι οποίοι κατηγορούνται πως ενοχλούσαν τους κατοίκους του χώρου, προκαλώντας διατάραξη του περιβάλλοντος, εντοπίστηκαν και «συνελήφθησαν» από τις «αστυνομικές ομάδες» κατόπιν καταγγελίας.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε επαφή με την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο, όπως επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου Θεόδωρος Γκότσης. Πρόκειται για Ε/κ πρόσφυγες που επισκέφθηκαν χθες το κατεχόμενο Τρίκωμο, σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα AGBAP, ένας από τους Ε/κ φέρεται να πέρασε παράνομα το οδόφραγμα χωρίς να ολοκληρώσει τη διαδικασία εγράφης του στο οδόφραγμα. Οι «συλληφθέντες» το μεσημέρι ενώπιον του «Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου» με αίτημα κράτησης.

Αρχεία εντός του οχήματος, λέει η ψευδοαστυνομία
Ο «αστυνομικός» Μουσταφά Γιοκουσόγλου, δήλωσε στο «δικαστήριο» ότι οι Ε/κ συνελήφθησαν για «παραβίαση περιουσίας» και «διατάραξη δημόσιας τάξης». Η «αστυνομία» σημείωσε πως εντός του οχήματος των Ε/κ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε φάκελος με τίτλους ιδιοκτησίας ακίνητων με πολλές πινακίδες, τα ονόματα κατασκευαστικών εταιρειών και διευθυντών που δραστηριοποιούνται στο ψευδοκράτος.

Το παράνομο TAK μεταδίδει ότι στο όχημα βρέθηκε μεγάλος αριθμός εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου ενός χάρτη.

Παράλληλη η ψευδοαστυνομία δήλωσε ότι διερευνά τις δραστηριότητες συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία λειτουργεί στην Κερύνεια, και η οποία είχε δώσει στην μια Ε/κ που «συνελήφθη» φάκελο σχετικά με τα ακίνητα στα κατεχόμενα. Η ψευδοαστυνομία ανέφερε πως τα αρχεία που εντοπίστηκαν, περιείχαν πολλά άρθρα στα ελληνικά και τα αγγλικά και πως θα μεταφραστούν στα τουρκικά ζητώντας την τριήμερη κράτηση των Ε/κ, αίτημα το οποίο ενέκρινε το «δικαστήριο»

 

Send this to a friend