Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα και του Κέντρου Δημιουργικής Ενασχόλησης στη Λάρνακα, από τον Πρόεδρο, της Δημοκρατίας οποίος είπε πως «τα δύο έργα σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την πόλη του Ζήνωνα και πρωτίστως εξυπηρετούν τον κοινό βασικό στόχο για καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις μας.

Η ολοκλήρωση και η παράδοση στο κοινό του Πάρκου Σαλίνα και η αποκατάσταση και η μετατροπή της πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης, αποτελούν απτά παραδείγματα σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής που έχει στο επίκεντρό της τον πολίτη, την πόλη και την κοινωνία».

Τα δύο έργα υλοποιήθηκαν με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 4.5 εκατομμύρια ευρώ και εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό για μια ολοκληρωμένη, ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη των αστικών κέντρων μας, καθώς και για την κοινωνική ένταξη και την ανθρώπινη ευημερία».

Σημειώνεται ότι η τελετή άρχισε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο και στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Υπουργοί Εσωτερικών, Μεταφορών και Γεωργίας, Δήμαρχοι, Βουλευτές, ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας, της ΕΤΑΠ Λάρνακας και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και  Διάσωσης στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Κύπρος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης στην Ευρώπη και όχι μόνο, προσθέτοντας πως πρόκειται για εκτίμηση που άκουσε από συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από κράτη της περιοχής υπό την προηγούμενη ιδιότητά του ως Υπουργός Εξωτερικών, αλλά και κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων του εικαστικού έργου «Μετανάστες», που απεικονίζει μια βάρκα με ανθρώπους εντός και εκτός της βάρκας, έργο, εις μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, και το οποίο δημιούργησαν μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Λουκά στη Λεμεσό. Το έργο απέσπασε το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό στον οποίο έλαβαν μέρος 22 χιλιάδες έργα από 54 χώρες, ενώ κέρδισε και το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2016» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συμπληρώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για τα 30 χρόνια λειτουργίας του ΚΣΕΔ στον προαύλιο χώρο του οικήματος του Κέντρου.

 

Χθες πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λάρνακα για τον ένα χρόνο λειτουργίας της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας.

Η Πρόεδρος της Εφορείας Δρ. Γιάννα Νικολάου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότ,ι οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, είναι η ανέγερση νέων σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης και η ολοκλήρωση της εγκατάστασης κλιματιστικών και καμερών σε όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλης.

 

Send this to a friend