
Εγκαινιάζονται σήμερα στη Λάρνακα το Πάρκο Σαλίνα και το Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης από τον ΠΤΔ
Πραγματοποιούνται σήμερα τα εγκαίνια του Πάρκου Σαλίνα και του Κέντρου Δημιουργικής Ενασχόλησης, όπως ονομάζεται πια η αναπαλαιωμένη πρώην κατοικία του αστυνομικού διευθυντή στη Λάρνακα, τα οποία, θα τελέσει στις 7.00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Το Σαλίνα, το οποίο διαμορφώθηκε σε μια έκταση 14.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελεί στολίδι για τη Λάρνακα, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρκο πλησίον του αστικού κέντρου της πόλης. Περιλαμβάνει διαδρομές για πεζούς και ποδήλατα, τεχνητή λίμνη, παιδότοπο, αναψυκτήριο και μικρό υπαίθριο αμφιθέατρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σε αυτό έχουν φυτευτεί πέραν των 200 νέων δέντρων. Η πρώην οικία του Αστυνομικού Διευθυντή έχει μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης.
Ο χώρος θα αξιοποιηθεί από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου για ειδικές μορφές εξαρτήσεων, όπως είναι ο ηλεκτρονικός τζόγος κ.α., με στόχο την παροχή βοήθειας και στήριξης σ’ ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Όσον αφορά την πρώην κατοικία του επάρχου, ήδη χρησιμοποιείται από τον Επαρχιακό Οργανισμό Νεολαίας ως «Σπίτι του Εθελοντή», στεγάζοντας διάφορες εθελοντικές οργανώσεις της Λάρνακας.