
Στις 25 Ιουλίου η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων – Πληροφορίες κατάταξης από ΥΠΑΜ
Στις 25 Ιουλίου θα πραγματοπιηθεί η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 2025 ΕΣΣΟ και το Υπουργείο Άμυνας ενόψει της κατάταξής τους που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι 11 Ιουλίου 2025 στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Στρατόπεδο «Χρ. Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ) και από τις 10 μέχρι 11 Ιουλίου 2025 στο ΚΕΝ Πάφου, υπενθυμίζει πληροφορίες που αφορούν την κατάταξη.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα, όπως αναγράφεται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης, με στρατιωτική στολή (εφόσον την έχουν παραλάβει), κουρεμένοι και ξυρισμένοι, έχοντας απαραίτητα μαζί τους.
Θα πρέπει να φέρουν το δελτίο ταυτότητας ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, από το οποίο αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία τους, το σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων επιλογής στρατευσίμων ή τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο (δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή).
Επίσης, ιατρική βεβαίωση σε περίπτωση κατά την οποία οι στρατεύσιμοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας, ιατρικές γνωματεύσεις – εκθέσεις για τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζουν, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, σε περίπτωση κατά την οποία δεν παρουσιάστηκαν για εξέταση στις Υγειονομικές Επιτροπές το προηγούμενο διάστημα, ιατρικές γνωματεύσεις – εκθέσεις για τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία προέκυψαν μετά την παρουσίασή τους για εξέταση στις Υγειονομικές Επιτροπές, βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού δεν υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή δεν παραδόθηκαν κατά την εξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές.
Θα πρέπει επίσης να φέρουν βεβαίωση εμβολιαστικής κατάστασης και ομάδας αίματος σε περίπτωση κατά την οποία oι στρατεύσιμοι δεν την υπέβαλαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή δεν παρέδωσαν κατά την εξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές, όλα τα είδη ιματισμού, υπόδησης και υλικά τα οποία χρεώθηκαν θα πρέπει υποχρεωτικά να τα παρουσιάσουν την επόμενη ημέρα της κατάταξής τους στη Μονάδα που θα επιλεγούν.
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι με το πέρας της κατάταξής τους, θα τους χορηγηθεί διανυκτέρευση και Φύλλο Πορείας για τη Μονάδα που θα επιλεγούν, με υποχρέωση παρουσίασης την επόμενη ημέρα και πως για τη συχνότητα των διανυκτερεύσεων – εξόδων και αδειών θα ενημερωθούν από τις Διοικήσεις των Μονάδων τους.
Το Υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει ακόμα ότι οι στρατεύσιμοι οι οποίοι θα επιλεγούν να υπηρετήσουν σε Μονάδες εντός της φρουράς διαμονής τους, την επόμενη ημέρα θα παρουσιασθούν με ίδια μέσα. Όσοι επιλεγούν να υπηρετήσουν εκτός της φρουράς διαμονής τους, θα μεταφερθούν με λεωφορεία του «Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης Οπλιτών», εφόσον το δηλώσουν κατά την κατάταξη.
Στο Φύλλο Πορείας θα αναγράφονται τα τηλέφωνα της Μονάδας που θα επιλεγούν και θα μπορούν να επικοινωνούν για οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειαστούν.