Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, σε σκάφος στη μαρίνα Λάρνακας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι καπνοί από τη φωτιά ήταν ορατοί σε ολόκληρη την πόλη της Λάρνακας. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το προσωπικό της μαρίνας στην ανοικτή θάλασσα χωρίς να επηρεάσει άλλα σκάφη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, υπήρξε ανταπόκριση των Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρνακας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που να φανερώνει πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Αστυνομίας επικεντρώθηκαν σε περιοχές της πόλης όπου καταγράφονται περιστατικά εγκληματικότητας και νεανικής παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν ύποπτα πρόσωπα, ανάμεσά τους και αλλοδαποί. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 80 έλεγχοι οχημάτων και περίπου 100 έλεγχοι διαφόρων προσώπων.

Επιπλέον, οι αρχές επικεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στη λεωφόρο Αθηνών, περιοχή η οποία έχει χαρτογραφηθεί ως σημείο συνάθροισης νεαρών αλλοδαπών οι οποίοι απασχολούν τακτικά τις αρχές με παραβατική συμπεριφορά.

Σημειώνεται ότι οι αρχές λαμβάνουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία χώρων ισραηλινών συμφερόντων, στο πλαίσιο πρόληψης ενδεχόμενων τρομοκρατικών ενεργειών.

 

Μια σημαντική διάκριση προστίθεται στο ενεργητικό του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας. Το αεροδρόμιο, που διαχειρίζεται η Hermes Airports, κατέκτησε τη δεύτερη θέση, λαμβάνοντας «Υψηλή Αναγνώριση» στα βραβεία για τα «Καλύτερα Αεροδρόμια στην Ευρώπη» (στην κατηγορία 5 έως 10 εκατ. επιβάτες).

Η απονομή έγινε στο πλαίσιο της 35ης Ετήσιας Συνόδου και Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το πρώτο βραβείο στην ίδια κατηγορία έλαβε το Αεροδρόμιο της Σόφιας.

Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της εταιρείας κ. Ελένη Καλογήρου, ανέφερε πως σε μια παράλληλη εξέλιξη τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου τοποθετούνται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια όσον αφορά το ρυθμό αύξησης της απευθείας αεροπορικής συνδεσιμότητας όπως αυτή εκφράζεται σε αριθμό πτήσεων και προορισμών. Το ποσοστό της ανόδου που ανήλθε το 2025 σε σχέση με το 2024 στο 18% αποτελεί εντυπωσιακή επίδοση.

Παράλληλα, τα κυπριακά αεροδρόμια τοποθετούνται στη δεύτερη θέση των ευρωπαϊκών χωρών στην αύξηση της απευθείας αεροπορικής συνδεσιμότητας για το 2025 έναντι του 2019, με το συγκεκριμένο ποσοστό να ανέρχεται στο 22%.