Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Βεβιασμένη πρόταση με κενά και σκιές»: Στα «μαχαίρια» ΥΠΑΝ κι εκπαιδευτικοί για τις αξιολογήσεις Έντονες αντιδράσεις για την πρόταση που πέρασε από το Υπουργικό
«Βεβιασμένη πρόταση με κενά και σκιές»: Στα «μαχαίρια» ΥΠΑΝ κι εκπαιδευτικοί για τις αξιολογήσεις Έντονες αντιδράσεις για την πρόταση που πέρασε από το Υπουργικό

«Βεβιασμένη πρόταση με κενά και σκιές»: Στα «μαχαίρια» ΥΠΑΝ κι εκπαιδευτικοί για τις αξιολογήσεις Έντονες αντιδράσεις για την πρόταση που πέρασε από το Υπουργικό

Έντονη είναι η αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ, μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της πρότασης, για το νέο σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Μια πρόταση την οποία η ΟΕΛΜΕΚ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν μπορούσε να αποδεχθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο πρόεδρος της οργάνωσης, Δημήτρης Ταλιαδώρος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η εν λόγω πρόταση, «σίγουρα δεν ήταν αποτέλεσμα ενός παραγωγικού και ουσιαστικού διαλόγου».

«Εκείνο που έχουμε επισημάνει εδώ και βδομάδες ή και μήνες, είναι ότι ο διάλογος δεν ήταν δημιουργικός, παραγωγικός ούτε αποτελεσματικός. Η πρόταση που πέρασε από το Υπουργικό σε σύγκριση με την αρχική έχει ελάχιστες διαφορές, άρα πού πάει ο διάλογος που έγινε αυτούς τους 7-8 μήνες;

Οι διαφοροποιήσεις είναι ελάχιστες, δεν μπορεί στη Μέση Εκπαίδευση οι νέοι συνάδελφοι να κάνουν μια προϋπηρεσιακή επιμόρφωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και αμέσως μετά με την πρόταση της Υπουργού, τώρα να προστίθεται ακόμα μία επιμόρφωση τον επόμενο χρόνο, που θα γίνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Δεν κάνει καλά τη δουλειά του το Πανεπιστήμιο, δεν είναι καλό το πρόγραμμα; Ας βγει η Υπουργός να το πει καθαρά.»

Σύμφωνα με τον κ. Ταλιαδώρο, το σύστημα επιβαρύνεται εξαιρετικά, πράγμα το οποίο χαρακτηρίζει ως «απάνθρωπο».

«Ξέρετε τι σημαίνει ένας συνάδελφος που είναι Λεμεσό ή Πόλη Χρυσοχούς να πρέπει να διδάξει το πρωί και να πρέπει να τρέχει στη Λευκωσία για να παρακολουθήσει την προϋπηρεσιακή επιμόρφωση; Και το απόγευμα ή το βράδυ να πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα;»

Στις 29 Μαΐου, η ΟΕΛΜΕΚ θα θέσει την πρόταση του Υπουργείου σε δημοψήφισμα ενώπιον των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Με τον κ. Ταλιαδώρο να ξεκαθαρίζει πως η πρόταση μπορεί να πέρασε από το Υπουργικό «αλλά έχουμε δημοκρατία».

«Ήταν μια βεβιασμένη πρόταση με πάρα πολλά κενά και πάρα πολλές σκιές, που αντιλαμβάνεται και η ίδια η Υπουργός.»

Από πλευράς των γονέων της Μέσης Εκπαίδευσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λοΐζος Κωνσταντίνου, ανέφερε πως είναι ξεκάθαρο το ότι υπάρχει διαφωνία.

«Εμείς είχαμε επιλέξει να παρακολουθήσουμε το εν λόγω θέμα σε πρώτη φάση, πλέον θα εμπλακούμε. Εμείς είμαστε με το μέρος των παιδιών. Υπάρχει μια βάση, αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν δύο βασικά πράγματα. Εκείνοι που δεν πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία μας και να διδάσκουν, πρέπει να φεύγουν. Η αξιολόγηση πρέπει να είναι πολύ αυστηρή, στη μονιμοποίηση είναι που χάνεται το παιχνίδι. Αν κάποιος δεν κάνει, τότε πρέπει να φεύγει κι όχι να πηγαίνει από το ένα σχολείο στο άλλο. Επίσης εκείνοι που προάγονται και αυτό αφορά διοικητικά καθήκοντα, πρέπει να είναι εκείνοι που μπορούν να ανταποκριθούν.»

 

Send this to a friend