
«Ο Σταυριανός ταλαιπωρεί την οικογένεια – Το πόρισμα κατονομάζει 7 πρόσωπα»
Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας τους αδικοχαμένου Θανάση Νικολάου, Νίκος Κληρίδης ο οποίος μίλησε για το αίτημα της οικογένειας για επιστροφή των οστών.
Αρχικά ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία φέρει ένσταση στο να παραδοθεί το υοειδές οστό και τα πλακίδια που το συνοδεύουν.
Τόνισε ότι με αυτά τα οστά φανερώθηκε ότι ο Θανάσης είχε στραγγαλιστεί. «Είναι το οστό το οποίο δεν είχε εξετάσει ο κ. Σταυριανός».
Συμπλήρωσε ότι η συμπεριφορά του κ. Σταυριανού είναι παράνομη. «Δεν έχει νομικό έρεισμα και δεν νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι είναι ενδιαφερόμενο μέρος».
Εξήγησε ότι η οικογένεια υπέβαλε ένα νομικό αίτημα για να τις δοθούν τα οστά μετά το τέλος των εξετάσεων. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φυλάσσονται τα οστά στην Αστυνομία και αυτή η δόλια μανά να πηγαίνει καθημερινά εκεί για να προσεύχεται και να κάνει τρισάγια».
Τόνισε ότι η κα. Ανδριάνα είναι μια ηρωίδα. «Αγωνίζεται για 20 χρόνια», είπε.
Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα, οστά τα οποία είναι πολλών χρόνων, να φυλάσσονται σε οστεοφυλάκιο. «Η μάνα θέλει να τα φυλάξει σε οστεοφυλάκιο».
Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί ένα δικαστήριο να στηρίζεται σε εικασίες. «Αυτή τη στιγμή δεν εκκρεμεί καμία διαδικασία για να χρειαστεί να γίνει επανεξέταση των οστών».
Τόνισε ότι κ. Σταυριανός είχε την ευκαιρία, να εξετάσει τα οστά μετά την εκταφή και κατά τη διάρκεια της θανατικής ανάκρισης. «Τι ζητά τώρα και ταλαιπωρεί την οικογένεια;»
Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η ανεπάρκεια του ήταν σε τέτοιο βαθμό που καταδικάστηκε και η Κύπρος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Ερωτηθείς αν η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίον του, απάντησε ότι «η τελευταία διαδικασία που υπήρξε ήταν ο διορισμός των ποινικών ανακριτών από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το πόρισμα έχει παραδοθεί και δόθηκε και σε μας».
Τόνισε ότι διέρρευσαν πληροφορίες ότι κατονομάζονται 7 πρόσωπα για τα οποία οι ποινικοί ανακριτές εισηγούνται να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις. «Οι ποινικές διώξεις αφορούν τη συγκάλυψη και τις παραλείψεις».
Πηγή: Sigmalive