Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το φακελάκι που… έκαψε τον γιατρό, αρχίζουν έρευνα ΠΙΣ και Αστυνομία
Το φακελάκι που… έκαψε τον γιατρό, αρχίζουν έρευνα ΠΙΣ και Αστυνομία

Το φακελάκι που… έκαψε τον γιατρό, αρχίζουν έρευνα ΠΙΣ και Αστυνομία

Ζήτησε φακελάκι και αφού τελικά η ιστορία στράβωσε, απολύθηκε από τον ΟΚΥπΥ, χάνοντας τη δουλειά του από το κρατικό νοσηλευτήριο στο οποίο εργαζόταν.

Ο λόγος για ιατρό τον οποίο κάρφωσαν συγγενείς αποθανόντα ασθενή, στους οποίους θέλησε να προτείνει υπηρεσίες στα κρυφά.

Η αρχική καταγγελία έφτασε στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο ενημέρωσε τον ΟΚΥΠΥ, ο οποίος με την σειρά του παρέπεμψε νωρίς το πρωί την υπόθεση ενώπιον του Πειθαρχικού και Διοικητικού Συμβουλίου.

ΟΚΥπΥ
Μετά και από νομική γνωμάτευση, αποφασίσθηκε όπως από σήμερα οι υπηρεσίες του εν λόγω ιατρού τερματισθούν άμεσα.

«Φακελάκι» στην Αθήνα
Η καταγγελία λήφθηκε από το Υπουργείο Υγείας πριν από περίπου μια εβδομάδα, μετά τον θάνατο Ελληνοκύπριου ηλικιωμένου, ο οποίος είχε μεταβεί τον Δεκέμβριο στην Αθήνα για εξειδικευμένο χειρουργείο.

Ο γιατρός που τον παρακολουθούσε στην Κύπρο είχε πάει την ίδια περίοδο στην Αθήνα και επισκεπτόταν τον ασθενή στο ιατρικό κέντρο της Ελληνικής πρωτεύουσας, πριν αυτός αποβιώσει.

Εκείνες τις μέρες ο γιατρός ο γιατρός αρχικά φαίνεται να ζήτησε από την οικογένεια 1.700 ευρώ, όταν αυτοί του ζήτησαν απόδειξη έριξε την τιμή στα 1.200 ευρώ, χωρίς απόδειξη.

Μοιραία για τον ίδιο ήταν τα γραπτά μηνύματα με τα οποία ζητούσε το φακελάκι, και τα οποία αποκάλυψε σήμερα το πρωί το κρατικό κανάλι.

«Πρώτη ενημέρωση»
Ως υπάλληλος του ΟΚΥπΥ δεν μπορώ να σας δώσω απόδειξη. Εάν δεν μπορείτε χωρίς απόδειξη, τότε δώστε μου μόνον 1.200 ευρώ. Αν πάλι δεν μπορείτε να δώσετε αυτά τα χρήματα, εκτιμήστε εσείς τι σας προσέφερα και πράξετε κατά το δέον σας.

Και κάπως έτσι, αφού επήλθε το μοιραίο, οι συγγενείς έκαναν την καταγγελία για το φακελάκι που ζήτησε ο γιατρός.

Μιχάλης Δαμιανός – Υπουργός Υγείας
Πληρώνονται καλά. Αυτά που ακούμε είναι μια μεγάλη ντροπή.

Πέραν από την απομάκρυνση του από το κρατικό νοσηλευτήριο, την ιστορία διερευνά ήδη η Αστυνομία.

ΟΚΥπΥ
Η εν λόγω υπόθεση παραπέμφθηκε και στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων.

Ενημέρωση περιμένει και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον ΟΚΥΠΥ ζητώντας του όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ώστε ο συγκεκριμένος ιατρός να οδηγηθεί ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του ΠΙΣ, αναλόγως βεβαίως και την ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Send this to a friend