Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανάδειξη σημείων αναφοράς της Λάρνακας με νέες ψηφιακές εφαρμογές
Ανάδειξη σημείων αναφοράς της Λάρνακας με νέες ψηφιακές εφαρμογές

Ανάδειξη σημείων αναφοράς της Λάρνακας με νέες ψηφιακές εφαρμογές

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λάρνακας δημιούργησε πρόσφατα τρεις νέες καινοτόμες εφαρμογές, αυξάνοντας περαιτέρω τη ψηφιοποίηση των σημείων αναφοράς της Περιφέρειας. Τα έργα αυτά στοχεύουν στη βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας, στον εκσυγχρονισμό της παροχής τουριστικής πληροφόρησης και στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της περιοχής.

Η πρώτη εφαρμογή αφορά εικονική περιήγηση που εστιάζει στη θρησκευτική διαδρομή της Αγίας Ελένης και του Τιμίου Σταυρού. Το έργο υλοποιήθηκε από την ΕΤΑΠ Λάρνακας και τη Μητρόπολη Τριμυθούντος, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Κιτίου, και περιλαμβάνει ιστορικά σημεία που συνδέονται με την άφιξη της Αγίας Ελένης στην Κύπρο το 327 μ.Χ. Μεταξύ αυτών είναι το αρχαίο λιμάνι του Βασιλικού, η περιοχή της Τέντας στην Καλαβασό, η κοινότητα Τόχνης με τα θρησκευτικά της μνημεία, το μοναστήρι του Σταυροβουνίου και ο ναός στα Λεύκαρα, όπου φυλάσσεται κομμάτι του Τιμίου Σταυρού. Πρόσβαση στην εικονική αυτή διαδρομή εδώ: https://virtuallarnakaregion.com/Agia-Eleni/.

Το δεύτερο ψηφιακό εργαλείο είναι η εικονική περιήγηση 360° στα εννέα γραφικά Μελισσοχώρια της ορεινής Λάρνακας (Βαβατσινιά, Άγιοι Βαβατσινιάς, Ορά, Οδού, Μελίνη, Λάγια, Κάτω Λεύκαρα, Βάβλα και Κάτω Δρυς). Η εφαρμογή παρουσιάζει σημεία ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τη μελισσοκομία και την παραγωγή μελιού, όπως το Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος στον Κάτω Δρυ, τα βιωματικά μελισσοκομεία και τα θεματικά μελισσοκομικά μονοπάτια. Την εν λόγω διαδρομή, που αναδεικνύει την ταυτότητα των Μελισσοχωριών, μπορείτε να δείτε εδώ: https://virtuallarnakaregion.com/honeyvillages/

Το τρίτο έργο, που πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα, είναι η τρισδιάστατη εικονική αναστήλωση του ναού του Αγίου Αθανασίου του Πεντασχοινίτη στην κοινότητα Αγίου Θεοδώρου. Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Τριμυθούντος, αποτυπώνει με ακρίβεια την αρχική μορφή του ναού, όπως ήταν κατά τον 8ο αιώνα και παρέχει σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία.

Η ΕΤΑΠ Λάρνακας, σε συνεργασία και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, συνεχίζει να επενδύει σε πρωτοβουλίες που συνδυάζουν πολιτισμό, βιωματικές εμπειρίες και τεχνολογία ώστε να αναδειχτεί περαιτέρω η Λάρνακα ως ένας πολυδιάστατος τουριστικός προορισμός. Τα τελευταία χρόνια έχουν ψηφιοποιηθεί όλα τα μουσεία της Περιφέρειας Λάρνακας, αρχαία μνημεία, ο Πολιτιστικός Περίπατος Λάρνακας, τα αγάλματα μέσω του προγράμματος Larnaka Storytelling Statues και τα καταδυτικά σημεία. Πρόσβαση στα ψηφιακά εργαλεία της ΕΤΑΠ Λάρνακας στον σύνδεσμο: https://larnakaregion.com/virtual-interactive.

Send this to a friend