Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σε αεροδρόμια και λιμάνια τα ανεπίδοτα εξώδικα από κάμερες τροχαίας
Σε αεροδρόμια και λιμάνια τα ανεπίδοτα εξώδικα από κάμερες τροχαίας

Σε αεροδρόμια και λιμάνια τα ανεπίδοτα εξώδικα από κάμερες τροχαίας

Αλλαγές αναμένονται πριν από τα Χριστούγεννα στις αποστολές των εξωδίκων από τις κάμερες της τροχαίας, ώστε να μη στοιβάζονται στα κατά τόπους ταχυδρομεία και να γίνεται έγκαιρα η εξόφληση τους από τους παραβάτες.

Σε συγκεκριμένο κατάλογο, με την ονομασία λίστα φωτο ραντάρ, θα αναρτηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα τα ονόματα των παραβατών που εκκρεμεί εναντίον τους ανεπίδοτο εξώδικο. Σε αυτή τη λίστα θα έχουν πρόσβαση οι αστυνομικοί που διενεργούν ελέγχους στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και στα οδοφράγματα για να μπορούν να εντοπίζουν τους παραβάτες και να τους παραδίδουν αυτομάτως το πρόστιμο.

Χάρης Ευριπίδου-Βοηθός Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας
«Πριν να περάσει τον διαβατηριακό έλεγχο θα περνά από ένα σημείο εκεί και ο αστυνομικός θα μπορεί να του επιδώσει τα εξώδικα που έχει εναντίον του.»

 

 

Ο ταξιδιώτης θα μπορεί μεν να ταξιδέψει χωρίς να πληρώσει το πρόστιμο ωστόσο με την παραλαβή θα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση των 30 ημερών που έχει στη διάθεση του ο κάθε παραβάτης για την εξόφληση του εξωδίκου.

Χάρης Ευριπίδου-Βοηθός Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας
«Από εκεί και πέρα θα μπορεί μέσω διαδικτύου όπως είναι και τώρα να μπει και να το πληρώσει.»

Μέσω της συγκεκριμένης λίστας ραντάρ, από τα οδοφράγματα θα επιδίδονται τα εξώδικα και σε Τουρκοκύπριους τα οποία έχουν συσσωρευτεί και ανέρχονται σχεδόν σε 20 χιλιάδες..

O Χάρης Ευριπίδου, Βοηθός Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να επιδοθούν ή να σταλούν στις διευθύνσεις διαμονής τους.»

Λύση φαίνεται πως βρήκαν οι αρμόδιοι και για τα εξώδικα σε οδηγούς οχημάτων που ανήκουν σε εταιρείες ή είναι ενοικιάσεως, μέσω του συστήματος e-tol, το οποίο θα υποδεικνύει μέσω ηλεκτρονικού συστήματος τον οδηγό που οδηγούσε το αυτοκίνητο κατά την ώρα της παράβασης.

Σε περίπτωση που ο παραβάτης είναι τουρίστας το πρόστιμο θα του αποστέλλεται στη χώρα του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας από τα 188.000 εξώδικα από κάμερες που εκδόθηκαν φέτος, τα 100 χιλιάδες παραμένουν ανεπίδοτα.

 

Send this to a friend