Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σοβαρό πρόβλημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Δε βρίσκουν νεφρολόγο για το Τμήμα Αιμοκάθαρσης
Σοβαρό πρόβλημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Δε βρίσκουν νεφρολόγο για το Τμήμα Αιμοκάθαρσης

Σοβαρό πρόβλημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Δε βρίσκουν νεφρολόγο για το Τμήμα Αιμοκάθαρσης

Σωρεία προβλημάτων δημιουργούνται από την έλλειψη κλινών και την απουσία στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νεφρολογικών τμημάτων και των τμημάτων αιμοκάθαρσης των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), Μάριος Χαραλαμπίδης, αναφέρει πως ο ΟΚΥπΥ αναγνωρίζει ότι υπάρχει θέμα στην επαρχία Λάρνακας και πως η λύση που έχει βρεθεί με τη μετακίνηση γιατρού από την επαρχία Αμμοχώστου, είναι προσωρινή.

«Το μεγάλο θέμα είναι στην επαρχία Λάρνακας, που έχουν μείνει ουσιαστικά τρεις γιατροί για πάρα πολλούς ασθενείς. Εκείνο που μας προβληματίζει είναι η έλλειψη συνεννόησης μέσα στον ΟΚΥπΥ, να είναι προκηρυγμένη μια θέση εδώ και πόσο καιρό και να μην μπορεί να βρεθεί ένας γιατρός; Αναφέρθηκε περιστατικό που γιατροί είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και απορρίφθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ενώπιον της Βουλής ακούστηκαν αρκετά από τα προβλήματα που προκαλούνται λόγω της υποστελέχωσης τόσο σε Λάρνακα όσο και σε Αμμόχωστο, με τους αρμόδιους να ζητούν να εξευρεθούν άμεσα λύσεις, που να μην θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

 

Send this to a friend