Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Αναστάτωση επικρατεί σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας, λόγω διάδοσης παραποιημένων φωτογραφιών, που δήθεν απεικόνιζαν γυμνές μαθήτριες και καθηγήτριες της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για να δημιουργήσουν εικόνες που εμφάνιζαν «γυμνές» συμμαθήτριες αλλά και καθηγήτριές τους. Στη συνέχεια απέστειλαν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες σε ομάδες που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλά ενημερωμένη πηγή, ανέφερε ότι ήδη τρεις μαθητές παραδέχθηκαν την παραποίηση και διάδοση των φωτογραφιών, σε ώρα εκτός του σχολικού προγράμματος. Μέλη της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, χειρίζονται την υπόθεση και μετέβησαν στο σχολείο για λήψη καταθέσεων.

 

 

Από την πλευρά της η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας μελετά την επιβολή ποινών στους μαθητές.

Σε μία σύλληψη ανηλίκου προχώρησε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, σχετικά με την υπόθεση. Πρόκειται για 15χρονο, εναντίον του οποίου προέκυψαν στοιχεία τα οποία και διερευνώνται. Αφού εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης, εκτελέστηκε κι ένταλμα έρευνας στην οικία του. Ο 15χρονος αναμένεται να δώσει γραπτή κατάθεση, ωστόσο όταν συνελήφθη, παραδέχθηκε ενοχή. Αφού δώσει κατάθεση, Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου της Δεκέλειας, έτσι ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και για διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένεται να ληφθούν κι άλλες καταθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας, διέταξε έρευνα για το περιστατικό, το οποίο και κρίνει ως πολύ σοβαρό.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Μαρίνα της Λάρνακας, η τελετή ονοματοδοσίας του πρώτου σκάφους μηδενικών ρύπων του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Επίτιμη ανάδοχος του σκάφους η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Μαρίνα Χατζημανώλη.

Μετά τα αποκαλυπτήρια του σκάφους, πραγματοποιήθηκε και μια σύντομη θαλάσσια διαδρομή εντός των ορίων της Μαρίνας της Λάρνακας. Τέλος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μαρίνας, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευχέρεια να ενημερωθούν για τον ερευνητικό εξοπλισμό που διαθέτει το Ινστιτούτο και για τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει.

 

 

 

 

Send this to a friend