Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Έκαναν photoshop σε εικόνες μαθητριών και καθηγητριών σε Γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας και τις παρουσιάσαν γυμνές – Συνελήφθη 15χρονος
Έκαναν photoshop σε εικόνες μαθητριών και καθηγητριών σε Γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας και τις παρουσιάσαν γυμνές – Συνελήφθη 15χρονος

Έκαναν photoshop σε εικόνες μαθητριών και καθηγητριών σε Γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας και τις παρουσιάσαν γυμνές – Συνελήφθη 15χρονος

Αναστάτωση επικρατεί σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας, λόγω διάδοσης παραποιημένων φωτογραφιών που δήθεν απεικόνιζαν γυμνές μαθήτριες και καθηγήτριες της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για να δημιουργήσουν εικόνες που εμφάνιζαν «γυμνές» συμμαθήτριες αλλά και καθηγήτριές τους. Στη συνέχεια απέστειλαν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες σε ομάδες που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλά ενημερωμένη πηγή, ανέφερε ότι ήδη τρεις μαθητές παραδέχθηκαν την παραποίηση και διάδοση των φωτογραφιών σε ώρα εκτός του σχολικού προγράμματος. Μέλη της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας χειρίζονται την υπόθεση και μετέβησαν στο σχολείο για λήψη καταθέσεων.

 

 

Από την πλευρά της η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας μελετά την επιβολή ποινών στους μαθητές.

Σε μία σύλληψη ανηλίκου προχώρησε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, σχετικά με την υπόθεση δημιουργίας και διάδοσης δήθεν γυμνών φωτογραφιών σε Γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 15χρονο, εναντίον του οποίου προέκυψαν στοιχεία τα οποία και διερευνώνται. Αφού εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης, εκτελέστηκε κι ένταλμα έρευνας στην οικία του. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 15χρονος αναμένεται να δώσει γραπτή κατάθεση, ωστόσο όταν συνελήφθη, παραδέχθηκε ενοχή. Αφού δώσει κατάθεση, θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση για να εμφανιστεί την Παρασκευή ενώπιον του δικαστηρίου της Δεκέλειας, έτσι ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και για διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένεται να ληφθούν κι άλλες καταθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας, διέταξε έρευνα για το περιστατικό, το οποίο και κρίνει ως πολύ σοβαρό.

Το χρονικό
Το πρωί, μαθήτριες διαπίστωσαν ότι απεικονίζονταν σε παραποιημένες φωτογραφίες και ενημέρωσαν σχετικά τη Διεύθυνση του σχολείου η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε τις Αρχές για το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις μαθητές ομολόγησαν ότι έκαναν εκτός σχολικού ωραρίου photoshop σε εικόνες ανήλικων κοριτσιών και γυναικών, τις οποίες απέστειλαν χθες το βράδυ σε γκρουπ που διατηρούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Γυμνάσιο επικράτησε αναστάτωση μεταξύ του μαθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού όταν έγινε αντιληπτή η παραποίηση και διάδοση των φωτογραφιών, με τη Διεύθυνση του εκπαιδευτηρίου να αποστέλλει σχετικό ενημερωτικό SMS στα κινητά τηλέφωνα των γονιών που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες «αποτελούν προϊόν επεξεργασίας και απερίσκεπτης ενέργειας κάποιων μαθητών.»

Καλά ενημερωμένη πηγή μας ανέφερε ότι η Διεύθυνση του σχολείου μελετά τις ποινές που δύναται να επιβάλει στους τρεις μαθητές.

 

 

Send this to a friend