Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λοϊζίδης: 20χρονοι μπλεγμένοι σε εγκλήματα, πρέπει να μάς προβληματίσει
Λοϊζίδης: 20χρονοι μπλεγμένοι σε εγκλήματα, πρέπει να μάς προβληματίσει

Λοϊζίδης: 20χρονοι μπλεγμένοι σε εγκλήματα, πρέπει να μάς προβληματίσει

Για τις νέες φυλακές ανηλίκων στην Μενόγεια, την έξαρση της νεανικής εγκληματικότητας, αλλά και εργασιακά θέματα που απασχολούν το αστυνομικό σώμα, μίλησε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Πρόεδρος του Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης.

Αναφερόμενος στο θέμα αδικίας 65 αστυνομικών των οποίων τα χρόνια υπηρεσίας ως ειδικοί αστυνομικών δεν προσμετρήθηκαν ως χρόνια στα οποία ανήκαν στο αστυνομικό σώμα, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι εδώ και δεκαετίες υπάρχει στρέβλωση στα σώματα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, όσοι ήταν ειδικοί αστυνομικοί και έδιναν εξετάσεις για να γίνουν αστυνομικοί ή πυροσβέστες, θεωρούσαμε ότι ήταν εκτός αστυνομίας προηγουμένως και έμπαιναν σε χαμηλότερη κλίμακα.

Αυτή η αδικία, πρόσθεσε, έγινε εντονότερη τα τελευταία χρόνια μετά την αναβάθμιση των κλιμάκων.

 

 

Το θέμα, σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη θα μπορούσε να αποφευχθεί και να αλλάξει, ωστόσο «ήρθαμε στο σήμερα να έχουμε μπροστά μας νομικά κωλύματα, να προσπαθούμε να βρούμε μέσα από έναν λαβύρινθο νομοθεσιών λύση».

Πάντως χθες, είπε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών η συντεχνία έδωσε λύση κι αυτή η λύση και θα τη στείλουμε και στην Επιτροπή Νομικών και στον Υπ. Δικαιοσύνης και στον Υπ. Οικονομικών

«Και οι ειδικοί αστυνομικοί και οι αστυνομικοί είναι μέλη της αστυνομίας. Για σκοπούς κλίμακας και μόνο θα πρέπει να θεωρηθεί ότι τα χρόνια υπηρεσίας τους ήταν μέσα στην αστυνομία», τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα των νέων φυλακών ανηλίκων στην Μενόγεια ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι από 1/1/26 επιτέλους θα έχουμε φυλακές ανηλίκων και αστυνομικά κρατητήρια ανηλίκων, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα εμπλακεί στο ζήτημα και ανάδοχος από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτή τη στιγμή στην πτέρυγα ανηλίκων των κεντρικών φυλακών υπάρχουν 46 κρατούμενοι, είπε.

Πάντως όπως σημείωσε, έχουμε αυτή τη στιγμή 20χρονους που έχουν εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες και το φαινόμενο αυτό είναι, όπως είπε, κάτι που θα πρέπει να μάς προβληματίσει.

Καταληκτικά ο κ. Λοϊζίδης, είπε πως θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στην νέα ηγεσία της αστυνομία, «εμείς είμαστε εδώ και θα τη στηρίξουμε» για να μπορέσει η αστυνομία να ορθοποδήσει.

 

Send this to a friend