Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Περιμένουν έναν χρόνο απάντηση για θάνατο ηλικιωμένου
Περιμένουν έναν χρόνο απάντηση για θάνατο ηλικιωμένου

Περιμένουν έναν χρόνο απάντηση για θάνατο ηλικιωμένου

Αναπάντητα παραμένουν ένα χρόνο μετά τα ερωτήματα που προκύπτουν από τον θάνατο ηλικιωμένου τον Απρίλιο του 2023 στη Λεμεσό, με τις απαντήσεις του ΟΚΥπΥ να μην ικανοποιούν την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ένα θέμα για το οποίο είναι ενήμερο τόσο το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, όσο και η ΟΣΑΚ. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Πρόεδρος του Παρατηρητήριου Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντωνίου, ανέφερε πως η οικογένεια έχει λάβει κάποιες απαντήσεις ωστόσο αυτές δεν είναι ικανοποιητικές. Το Παρατηρητήριο απευθύνθηκε στον ΟΚΥπΥ ζητώντας την επανεξέταση του θέματος χωρίς όμως ανταπόκριση.

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνίου ο άτυχος ηλικιωμένος είχε εισαχθεί στο νοσηλευτήριο τον Μάρτιο του 2023 και απεβίωσε ένα μήνα μετά. Στο σώμα ωστόσο του ηλικιωμένου υπήρχε μώλωπας, τον οποίο δεν εντόπισε ο γιατρός. Παρόλα αυτά ο μώλωπας ήταν μαρκαδόρο, γεγονός που αποδεικνύει πως εντοπίστηκε από άλλο άτομο το οποίο προχώρησε σε διερεύνηση, χωρίς να ενημερώσει.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αντωνίου εξέφρασε την άποψη πως σε περιπτώσεις που παρατηρούνται επανειλημμένα απρεπείς συμπεριφορές από ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, τα άτομα αυτά θα πρέπει να απομονώνονται από τον τομέα.

 

Send this to a friend