Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Διοργάνωση ενημερωτικών παρουσιάσεων του προγράμματος Erasmus+ στη Λάρνακα (φώτο)
Διοργάνωση ενημερωτικών παρουσιάσεων του προγράμματος Erasmus+ στη Λάρνακα  (φώτο)

Διοργάνωση ενημερωτικών παρουσιάσεων του προγράμματος Erasmus+ στη Λάρνακα (φώτο)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Ημέρες Erasmus (Erasmus Days), ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Δια Βίου Μάθησης, διοργάνωσαν δύο παρουσιάσεις του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και του προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης για μαθητές Γυμνασίων της Λάρνακας.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2024 στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών και το Γυμνάσιο Βεργίνας, αντίστοιχα, και είχαν ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τις ευκαιρίες που προσφέρει το Erasmus+ αλλά και τις εμπειρίες που μπορούν να αποκομίσουν μέσω των διαφόρων προγραμμάτων ανταλλαγής και αλληλεγγύης στην Ευρώπη.

Οι υπεύθυνοι λειτουργοί του ΙΔΕΠ παρουσίασαν τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα για τη συμμετοχή νέων σε εκπαιδευτικές, επαγγελματικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στο εξωτερικό.

 

 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να εκφράσουν τις απόψεις τους για το πρόγραμμα, ενώ οι οργανωτές τόνισαν τη σημασία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση της κινητικότητας των νέων και της πολιτισμικής ανταλλαγής.

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο ΙΔΕΠ και στους αρμόδιους εκπροσώπους των σχολείων για τη συνεργασία και τη στήριξή τους στην υλοποίηση αυτών των σημαντικών ενημερωτικών δράσεων, οι οποίες συνέβαλαν στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών αξιών και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων της περιοχής.

 

 

 

Send this to a friend