Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι τρείς πυλώνες του Αρναούτη και τα σχέδια για την Αστυνομία του μέλλοντος
Οι τρείς πυλώνες του Αρναούτη και τα σχέδια για την Αστυνομία του μέλλοντος

Οι τρείς πυλώνες του Αρναούτη και τα σχέδια για την Αστυνομία του μέλλοντος

Τη φιλοσοφία της στρατηγικής που θα ακολουθήσει στο πηδάλιο της Αστυνομίας  ξεδίπλωσε ο Θεμιστός Αρναούτης, μέσα από ένα κείμενο 369 λέξεων που απέστειλε στους 5.500 αστυνομικούς της Δύναμης. 

Το μήνυμα που αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος», αποκωδικοποιεί τους τρεις πυλώνες των βασικών του επιδιώξεων και με το σύνθημα εισερχόμαστε σε νέα εποχή, προϊδεάζει για τις αλλαγές που έπονται.

Ο πρώτος πυλώνας είναι το όραμα για την Αστυνομία, η υλοποίηση του οποίου περνά μέσα από το τρίπτυχο Ενδιαφέρον-Επικοινωνία και Εμπιστοσύνη.

 

 

Ο Θεμιστός Αρναούτης- Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι “το όραμα για την Αστυνομίας αποβλέπει στη συνεχιζόμενη βελτίωση της Υπηρεσίας, σε όλα τα επίπεδα, στην αύξηση της εμπιστοσύνης του κοινού, αλλά και στην αύξηση των επιπέδων της υπερηφάνειας των μελών μας, από τον πιο χαμηλόβαθμο μέχρι τον πιο υψηλόβαθμο Αστυνομικό.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η πειθαρχία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καταπολέμηση της διαφθοράς, του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Βίας στα Γήπεδα.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας για πρώτη φορά από την ίδρυση της το 1960, προκειμένου να τη φέρει πιο κοντά στα μέτρα της κοινωνίας.

Εσείς είστε ο θεμέλιος λίθος και η παραγωγική δύναμη της Αστυνομίας και μαζί, με συστηματική προσπάθεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε, μέρα με την ημέρα, την Υπηρεσία μας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας κα να νιώσουμε το κύρος και την υπερηφάνεια που μας αξίζει”.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του ο Αρχηγός επιχειρεί αποκέντρωση εξουσιών, επαναφέρει αρμοδιότητες σε προϊστάμενους υπηρεσιών, ενώ είχε συναντήσεις με τους συνδικαλιστές του ΣΑΚ και της Ισότητας, θέλοντας να τονίσει τη συλλογικότητα του όλου εγχειρήματος.

 

Send this to a friend