Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δωρεά που εμπλουτίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα με πολιτιστική κληρονομιά και αισθητική παιδεία
Δωρεά που εμπλουτίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα  με πολιτιστική κληρονομιά και αισθητική παιδεία

Δωρεά που εμπλουτίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα με πολιτιστική κληρονομιά και αισθητική παιδεία

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με αφορμή τη ΔωρεάΈργων Τέχνης του εικαστικού Μάριου Λοϊζίδη, βρεθήκαμε την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 και μας εξέπληξε η λιτότητα και το περιεχόμενό της.

Δόθηκαν μηνύματα για την πράξη της οικογένειας του καλλιτέχνη, να δωρίσει 29 από τα έργα του στο Ανώτατο Ακαδημαϊκό  Ίδρυμα, καθώς τέτοιες πράξεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, δείχνοντας έμπρακτα τη σημασία της στήριξης της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Οι δωρητές, με την κίνησή τους, δημιουργούν ένα περιβάλλον πλούσιο σε πολιτιστικά ερεθίσματα για τους φοιτητές/τριες, προάγοντας την αισθητική αγωγή και ενισχύοντας τη δημιουργικότητα. Η πράξη αυτή υπενθυμίζει την αξία της προσφοράς στην κοινωνία, συμβάλλοντας παράλληλα στην προώθηση των Τεχνών και της πνευματικής ανάπτυξης. Το παράδειγμά τους αξίζει να ακολουθηθεί, καθώς ενσαρκώνει την ιδέα της συνεισφοράς για το κοινό καλό και την πρόοδο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ενώ στην εκδήλωση μίλησε και η κα Ηλέκτρα Κολιός, εκ μέρους της οικογένειας του καλλιτέχνη Μάριου Λοϊζίδη. Μέσω τέτοιων πρωτοβουλιών, όχι μόνο στηρίζεται η ανάπτυξη των Τεχνών και των Γραμμάτων, αλλά προσφέρει στους φοιτητές/τριες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έργα που εμπνέουν δημιουργικότητα και καλλιεργούν την κριτική σκέψη. Το παράδειγμα των δωρητών υπενθυμίζει σε όλους μας τη σημασία της προσφοράς στην κοινωνία και της ανάδειξης της Τέχνης ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης και του πολιτισμού μας.

 

 

Η πρωτοβουλίατης οικογένειας Λοϊζίδηνα δωρίσει τα κομψά και καλαίσθητα εκθέματα του Μάριου Λοϊζίδη, ο οποίος ήταν μαθητής του Αδαμάντιου Διαμαντή, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και πνευματικής καλλιέργειας, που θα αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στις επόμενες γενιές και δη στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Συγχαρητήρια και στο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα που προβάλλει τέτοιου είδους χειρονομίες.

Send this to a friend