Ένταση σημειώθηκε στον αέρα μεταξύ του νομικού Αναστάσιου Βαβούσκου και του θεολόγου, Θεόδωρου Κυριακού, με φόντο τις νέες καταγγελίες για ανήθικες πράξεις άλλων ιερωμένων αλλά και την απόφαση του συνοδικού που παρέλαβαν οι τρεις καθαιρεθέντες μοναχοί.

Αρχικά ο κ. Βαβούσκος ανέφερε ότι όλοι αρχίζουν να σέβονται την διαδικασία γιατί κανένας δεν είναι ένοχος πριν κριθεί. «Η αδελφότητα που κακώς θεωρήθηκε ως εγκληματική ομάδα που έκανε τα πάντα, είναι αυτή που ηγείται της κάθαρσης και είναι αυτοί που τώρα εισακούγονται και στο τέλος θα δικαιωθούν γιατί δεν είναι αυτή η συμμορία κλεπτών και σεξουαλικά διεστραμμένων μοναχών. Ακριβώς το αντίθετο».

Κληθείς να απαντήσει από ποιον θα δικαιωθούν, ο κ. Βαβούσκος απάντησε ότι υπάρχει και το εφετείο. «Δεν φοβάμαι καθόλου τα πολιτικά δικαστήρια. Έχω κάποια στοιχεία και επειδή η δικαιοσύνη γνωρίζει το έργο της δεν έχω λόγο να πω κάτι αρνητικό. Υπάρχει μία βραδύτητα αλλά σιγά σιγά θα γίνουν όλα», πρόσθεσε.

 

 

Ο Θεόδωρος Κυριακού ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι τρεις μοναχοί θα δικαιωθούν από το εφετείο, απάντησε ότι «μέχρι σήμερα ο κ. Βαβούσκος μας έλεγε ότι η διαδικασία είναι παράνομη και αντικανονική και σήμερα μας λέει ότι σέβεται τις διαδικασίες. Δικαίωμά του, φαίνεται ότι έχει αλλάξει θέση».

Πρόσθεσε ότι, «την έφεση θα την κρίνουν αρχιερείς που δεν ήταν στο Συνοδικό Δικαστήριο, ούτε στην ανακριτική επιτροπή. Κατά τον κ. Βαβούσκο θα έρθουν αυτοί οι αρχιερείς και θα ανατρέψουν όλη αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής και θα δικαιώσουν τους τρεις. Με λίγα λόγια μας λέει ότι η ανακριτική επιτροπή έκανε ένα φανταστικό πόρισμα 200 σελίδων και ένα κατηγορητήριο που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Σημείωσε ότι δεν νομίζει να αλλάξει κάτι στην έφεση και θεωρεί ότι κάποια στιγμή μπορεί τα πράγματα για τους τρεις μοναχούς να γίνουν και χειρότερα, γιατί όπως είπε, μετά τις δηλώσεις τους πολλοί αρχιερείς συζητούν και θέματα αποσχηματισμού.

Ο κ. Βαβούσκος επανήλθε αναφέροντας ότι «είναι λυπηρό να έχει κάποιος συνομιλητή που όχι μόνο είναι άσχετος, αλλά δεν καταλαβαίνει τι ακούει. Με ένα άρθρο μου επεσήμανα τα λάθη που είχαν γίνει και έγινα η αιτία να αποσταλεί η υπόθεση στην ανακριτική επιτροπή. Το πόρισμα μέχρι να το δω δεν θα το πιστέψω. Όσο για το κατηγορητήριο, φαίνεται δεν τα είπαν καλά του κ. Κυριακού γιατί υπάρχει μάρτυρας κατηγορίας ο οποίος δήλωσε  ότι το κατηγορητήριο ήταν έτοιμο από τις 29 Φεβρουαρίου. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο, καμία γνώμη δεν άλλαξα».

«Δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί, είναι συνηθισμένος να δίνει χαρακτηρισμούς, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου», ήταν η απάντηση του κ. Κυριακού.

Πηγή: Sigmalive