Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Επέστρεψε η αποστολή του Δήμου Λύσης από τη Λήμνο (φώτο)
Επέστρεψε η αποστολή του Δήμου Λύσης από τη Λήμνο  (φώτο)

Επέστρεψε η αποστολή του Δήμου Λύσης από τη Λήμνο (φώτο)

Επέστρεψε από τη Λήμνο η αποστολή του Δήμου Λύσης, η οποία επισκέφθηκε το Ελληνικό νησί μετά από πρόσκληση του Δήμου της Λήμνου και παρέστη στους εορτασμούς που πραγματοποιήθηκαν εκεί με ευκαιρία την επέτειο της απελευθέρωσης της Λήμνου από τους Τούρκους.

Της αντιπροσωπείας του Δήμου μας, που είναι αδελφοποιημένος με το Δήμο Λήμνου, ηγήθηκε ο Δήμαρχος μας Ανδρέας Καουρής και σ´αυτή συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Μαργαρίτα Τοφιά Παμπόρη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Καπαρή και Γιάννης Σουρουλλάς Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής.

Στους εορτασμούς προσκλήθηκε και παρέστη και αντιπροσωπεία από το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, ο οποίος είναι επίσης αδελφοποιημένος με το Δήμο Λήμνου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Περβολιών Κώστα Τίγγη.

 

 

Οι αντιπροσωπείες των δύο Κυπριακών Δήμων, παρέστησαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Ανδρώνι, όπου ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Λύσης.

Ο Δήμαρχος Λύσης αναφέρθηκε στον αγώνα που διεξάγει σήμερα ο κυπριακός λαός για αποκατάσταση των δικαίων του και ευχαρίστησε από καρδιάς τη Δήμαρχο Λήμνου κυρία Ελεωνόρα Γεώργα και το Δημοτικό της Συμβούλιο, για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν την αποστολή της Κύπρου στη Λήμνο.

Ο Ανδρέας Καουρή ανέφερε ότι «η μη επίλυση του Κυπριακού αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που αγωνιούν για την αποκατάσταση των πανανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

Μετά τη Θεία Λειτουργία και μέσα σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Κυπρίων Αγωνιστών στο Ανδρώνι και κατάθεση στεφάνων.

Κορυφαία στιγμή της επίσκεψης της Κυπριακής αντιπροσωπείας ήταν η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο της απελευθέρωσης της Λήμνου από τους Τούρκους, όταν από την εξέδρα των επισήμων είδαν να παρελαύνει μπροστά τους χορευτικό συγκρότημα της Λήμνου, με τη σημαιοφόρο του να κρατά την Κυπριακή σημαία και ένα πανό με το Σύνθημα «50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

 

 

 

 

Send this to a friend