Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπερπληθυσμός στα σχολεία: Αυξάνονται οι μαθητές, μειώνονται οι λύσεις
Υπερπληθυσμός στα σχολεία: Αυξάνονται οι μαθητές, μειώνονται οι λύσεις

Υπερπληθυσμός στα σχολεία: Αυξάνονται οι μαθητές, μειώνονται οι λύσεις

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις σχολικές μονάδες, με την Επιτροπή Παιδείας να θέτει επί τάπητος ξανά το θέμα. 

Κάθε χρόνο 50 μαθητές περισσότεροι
Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε ως παραδείγματα το Δημοτικό της Έμπας και το Γυμνάσιο της Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου, όπου ο πληθυσμός τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε σε ποσοστό 30%.

Χρύσανθος Σαββίδης – Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ
«Η Διεύθυνση μας είπε ότι υπάρχουν έξι μετακινούμενα τμήματα. Δηλαδή τα παιδιά βαστούν μια τσάντα από το πρωί που θα πάνε και αλλάζουν τμήματα για να κάνουν μάθημα.»

 

 

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται κατά 50 άτομα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται δύο επιπρόσθετες αίθουσες. «Οι υποδομές δεν υπάρχουν, άρα οι μόνες λύσεις που υπάρχουν είναι δύο: Ή θα μετακινούνται τα τμήματα, είτε θα έχουμε προσωρινές αίθουσες και το άλλο καταργήσανε όλες τις μουσικές αίθουσες για να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας», προσέθεσε.

Ωστόσο, μετά από 4 χρόνια καθυστέρησης εκδόθηκαν οι πολεοδομικές άδειες για επέκταση και δημιουργία νέων μονάδων στην Πάφο.

Θεμιστοκλέους: Στο ΥΠΑΝ το «μπαλάκι» για αίθουσες
Στη διακριτική ευχέρια του Υπουργείου Παιδείας είναι, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο Βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, το θέμα των λυόμενων αιθουσών.

Μάλιστα, ο κύριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και σε μια καταγγελία που δέχθηκε:

Ανδρέας Θεμιστοκλέους – Ανεξάρτητος Βουλευτής
«Μου καταγγέλθηκε ότι σε σχολεία της Λεμεσού δόθηκαν οι σχολικές αυλές σε εταιρεία, η οποία ανέπτυξε γήπεδα του τένις και στα οποία γήπεδα του τένις, μπαίνουν σε αυτά εξωσχολικοί και έχουν περιορίσει δραστικά τις αυλές των σχολείων.»

Ο ίδιος θα οδηγήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας την επόμενη Τετάρτη.

 

 

Send this to a friend