Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ωφέλεια του Κατηχητικού στην ζωή των παιδιών μας!
Η ωφέλεια του Κατηχητικού στην ζωή των παιδιών μας!

Η ωφέλεια του Κατηχητικού στην ζωή των παιδιών μας!

Ζούμε σε μία εποχή που φροντίζουμε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν πολλά αγαθά, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.
Τα στέλνουμε στα διάφορα φροντιστήρια για να μάθουν μία ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο ,για να αθληθούν και να κοινωνικοποιηθούν ,για να αναπτύξουν δεξιότητες και να είναι χρηστοί άνθρωποι στην κοινωνία.
Τι κάνουμε όμως για την ψυχή τους;
Τι κάνουμε για να αγαπήσουν τα παιδιά μας τον Χριστό ;
Τι κάνουμε για να έλθουν κοντά στην Εκκλησία;
Όπως τα υπόλοιπα που αναφέραμε πιο πάνω έτσι και το Κατηχητικό έχει το ρόλο και τη σημασία του στην ζωή των παιδιών μας. Μέσα από το Κατηχητικό μπορούν να οδηγηθούν κοντά στο Φως της ζωής που είναι ο Χριστός ,να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της πίστης μας, το πόσο τυχεροί είμαστε που γεννηθήκαμε χριστιανοί.
Στο Κατηχητικό τα παιδιά μας θα μάθουν για τους Αγίους, την Εκκλησία, την αγάπη για τον συνάνθρωπό τους. Θα μάθουν επίσης να προστατεύονται από τους διάφορους κινδύνους της ζωής . Στο Κατηχητικό θα μάθουν να προστατεύονται από τις κακοδοξίες και τις κακίες του κόσμου.
Μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις που προσφέρονται στο Κατηχητικό θα διαμορφώσουν σωστό χαρακτήρα και θα πάρουν πολλά σπουδαία εφόδια για τη ζωή τους .
Οι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν μεγάλη εκτίμηση για το Κατηχητικό Σχολείο. Θεωρούν ότι είναι ένας θεσμός που βοηθά τα παιδιά και να ενδυναμώσουν την πίστη τους, να μάθουν για την παράδοση και την ιστορία της Εκκλησίας και να ζήσουν με βάση τις χριστιανικές αξίες.
Οι Άγιοι ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στο Κατηχητικό Σχολείο καθώς πιστεύουν ότι προσφέρει πνευματική καθοδήγηση και υποστήριξη.
Και για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, Άγιοι όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος τόνιζαν τη σημασία της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης στη χριστιανική ζωή. Η συμβουλή του ήταν πάντα να δίνουμε προσοχή στην ανατροφή των νέων με πίστη και γνώση.
Η πίστη είναι έμφυτη στον κάθε άνθρωπο, χωρίς καλλιέργεια όμως μαραίνεται ,ξεραίνεται και χάνεται. Μέσα λοιπόν από το Κατηχητικό θα πάρουν όλα αυτά που χρειάζονται ,για να κρατούν την ψυχή τους καθαρή,γεμάτη Χριστό.
Ανδρέας Ζάρος ,Θεολόγος

Send this to a friend