Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, 22χρονος μοτοσικλετιστής, συνεπεία οδικής σύγκρουσης, που συνέβη χθες το απόγεμα στη Λάρνακα.

Η οδική σύγκρουση, σημειώθηκε γύρω στις 7 χθες το απόγευμα, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 35χρονος στη λεωφόρο Περβολιών στο Κίτι, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με την αγωνιστική μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 22χρονος.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο 22χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία.

 

 

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση του 22χρονου θεωρείται κρίσιμη.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου σε συνεργασία με την Τροχαία Λάρνακας.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους πραγματοποίησε χθες δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατόν ημερών από την ίδρυση του οργανισμού. Ο κ. Χατζηχαραλάμπους στην ομιλία του τόνισε την επιτακτική ανάγκη για οικονομική και διοικητική αυτονομία των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης μέσω της κρατικής οικονομικής στήριξης.

Κατά την παρουσίασή του, ανέλυσε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο ΕΟΑ Λάρνακας κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει υλοποιήσει ο ΕΟΑΛ, στο πλαίσιο της δέσμευσής του για την παροχή άμεσων και προσβάσιμων υπηρεσιών.

Στην αναφορά του στις προκλήσεις, ο κ. Χατζηχαραλάμπους τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον τομέα της αδειοδότησης ήταν η διαχείριση της αλλαγής της εργασιακής κουλτούρας, η αντιμετώπιση του αυξημένου όγκου αιτήσεων, η εφαρμογή και λειτουργία του νέου μηχανογραφικού συστήματος (Ιππόδαμος), η ανεπαρκής εκπαίδευση του προσωπικού, η επιστροφή των εσόδων σε ποσοστό 60% προς τις τοπικές αρχές και η διαχείριση της πρόσφατης πολεοδομικής αμνηστίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο αποχετευτικό σύστημα. Παρουσίασε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην επαρχία Λάρνακας, όπως η Γ΄ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος, ενώ τόνισε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα προχωρούν με σταθερό ρυθμό, ενώ πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις στις κρίσιμες υποδομές. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην κοινή προσπάθεια του ΕΟΑΛ και του Δήμου Λάρνακας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου μέσω ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους που υπέστησαν ζημιές λόγω έργων όμβριων και αποχετευτικών.

Όσον αφορά τη διαχείριση αποβλήτων και πράσινων σημείων, ο οργανισμός στοχεύει στην εκπόνηση σχεδίου δράσης για τον σχεδιασμό νέων πολιτικών, τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν στη χωματερή, όπως επίσης και στην προώθηση της ανακύκλωσης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος τόνισε τη δέσμευση και την ετοιμότητα του Υπουργείου Εσωτερικών για συνεχή συνεργασία με τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης για την επίλυση των όποιων δυσκολιών αντιμετωπίζουν βοηθώντας στην ενίσχυση τους, ώστε να φτάσουν στο επιδιωκόμενο επίπεδο ανταπόκρισης και εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας.

 

 

Send this to a friend