Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ψάχνουν ξανά νεφρολόγο για τη Λάρνακα, καλύπτουν γιατροί Αμμοχώστου – Λευκωσίας
Ψάχνουν ξανά νεφρολόγο για τη Λάρνακα, καλύπτουν γιατροί Αμμοχώστου – Λευκωσίας

Ψάχνουν ξανά νεφρολόγο για τη Λάρνακα, καλύπτουν γιατροί Αμμοχώστου – Λευκωσίας

Την ώρα που το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας βρίσκεται σε αναζήτηση νεφρολόγου, με τα νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λευκωσίας να καλούνται να καλύψουν το κενό που παρατηρείται, φωνάζουν οι αιμοκαθαιρόμενοι στην επαρχία Αμμοχώστου αφού έμειναν προσωρινά με έναν γιατρό.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την παραίτηση γιατρού στο ΓΝ Λάρνακας, οι αρμόδιοι επιδίδονται σε μαραθώνιο για πλήρωση της θέσης, με προσωρινή λύση την κάλυψη της θέσης από τον έναν εκ των δύο νεφρολόγων του ΓΝ Αμμοχώστου και την συνδρομή νεφρολόγων από το ΓΝ Λευκωσίας για κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί ενώπιον της Επιτροπής Υγείας την Πέμπτη καθώς πρόκειται για ένα θέμα το οποίο χρονίζει, με τον ΟΚΥπΥ να βρίσκεται σε αναζήτηση γιατρού για τη συγκεκριμένη θέση στο ΓΝ Λάρνακας από τον Οκτώβριο του 2022 και πλέον αναζητεί την οριστική λύση του θέματος.

 

 

Την ίδια ώρα, οι αιμοκαθαιρόμενοι της επαρχίας Αμμοχώστου διαμαρτύρονται καθώς έμεινε ένας γιατρός τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στο AlphaNewsLive ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπος Χαριλάου απαντά ότι καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της επαρχίας Αμμοχώστου με τους δύο γιατρούς και τονίζει πως χρειάζεται ενίσχυση το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας το οποίο για την ώρα έχει μείνει με τρεις νεφρολόγους αφού έχει παραιτηθεί ο ένας γιατρός, την ώρα που ο ΟΚΥπΥ κατέβαλλε προσπάθειες να αυξήσει τους γιατρούς από τέσσερις σε πέντε.

Η θέση προκηρύχθηκε πάρα πολλές φορές, σημειώνει ο κ. Χαριλάου και εξηγεί πως μέχρι να βρεθεί γιατρός η θέση καλύπτεται από γιατρούς των ΓΝ Αμμοχώστου και Λευκωσίας.

«Όλων μας η έγνοια είναι η καλή ποιότητα φροντίδας υγείας στους ασθενείς, καταβάλλονται πάρα πολλές προσπάθειες για να βρεθεί νεφρολόγος για το νοσοκομείο της Λάρνακας», επισημαίνει ο κ. Χαριλάου.

 

Send this to a friend