Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Όταν βγαίνει κάποιος και σε κατηγορεί…»: Παραμένει η κόντρα ΣΑΚ – Ισότητας
«Όταν βγαίνει κάποιος και σε κατηγορεί…»: Παραμένει η κόντρα ΣΑΚ – Ισότητας

«Όταν βγαίνει κάποιος και σε κατηγορεί…»: Παραμένει η κόντρα ΣΑΚ – Ισότητας

Θετική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον νέο Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», Νίκος Λοϊζίδης.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, είναι σημαντικό να χτιστούν γέφυρες επικοινωνίας και η στήριξη της συντεχνίας στη νέα ηγεσία θα είναι δεδομένη. Αυτό που «επείγει» ωστόσο είναι το θέμα της συναδελφικότητας και της ενότητας, τονίζει ο κ. Λοϊζίδης.

«Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί μια αστυνομία. Άφησαν εδώ και δεκαετίες να μπουν στην αστυνομία κόμματα, ρουσφέτια, πράγματα που δεν έχουν καμία θέση με το αστυνομικό σώμα, δημιούργησαν προβλήματα. Χρειάζεται αναδιάρθρωση, χρειάζεται χρόνος».

 

 

Παραμένει πάντως η κόντρα του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου και της Συντεχνίας Αστυνομικών, με τον κ. Λοϊζίδη να λέει πως η ηρεμία και η ενότητα στην αστυνομία, θα έρθει μέσα από κοινούς αγώνες.

«Εμείς θέλουμε ενότητα. Έχουμε αποστείλει τέσσερις επιστολές τα τελευταία χρόνια για συνάντηση μαζί τους κι έμειναν αναπάντητες».

Καλά πήγε και η συνάντηση του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου με τον νέο Αρχηγό και Υπαρχηγό όπως είπε από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΣΑΚ, Γιώργος Γεωργίου στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ενώ σήμερα ο Σύνδεσμος θα έχει συνάντηση και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της πρώτης γραμμής.

Σχετικά πάντως με την κόντρα του Συνδέσμου και της Συντεχνίας, ο κ. Γεωργίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για την αστυνομία ιδρύονται δύο επαγγελματικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι ο ΣΑΚ και ο Σύνδεσμος Ανωτέρων Αξιωματικών Κύπρου».

«Εγώ τα τελευταία 10 χρόνια στον ΣΑΚ, πήρα το σωστό δρόμο μέχρι να βγω Πρόεδρος του Συνδέσμου, επειδή αυτός είναι ο Σύνδεσμος και κανένας άλλος. Σίγουρα θέλουμε ενότητα και θέλουμε όλοι οι αστυνομικοί να το αντιληφθούν αυτό. Ένας Σύνδεσμος συνδικαλίζεται σχετικά με τα δικαιώματα των αστυνομικών, ο ΣΑΚ. Οι υπόλοιποι, δεν δικαιούνται να το κάνουν αυτό, πρέπει να απευθύνονται στον ΣΑΚ».

Ο ΣΑΚ δεν θα υποδείξει στον Αρχηγό τι να κάνει, λέει ο κ. Γεωργίου κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση με τη Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ.

«Δεν θα πάρουμε θέση. Εμείς θα συνεχίσουμε με καθαρό μέτωπο να παλεύουμε για τα δικαιώματα των αστυνομικών για να κερδίζουμε αυτά που κερδίσαμε κι έχουμε κι αποδείξεις γι’ αυτά. Όταν στην τηλεόραση βγαίνει κάποιος και σε κατηγορεί δημόσια και λέει πληροφορίες οι οποίες δεν ισχύουν… Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές».

 

 

Send this to a friend