Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Γνωστός στην ΥΚΑΝ ο 22χρονος που συνελήφθη με τα 11 κιλά κάνναβης στη Λάρνακα
Γνωστός στην ΥΚΑΝ ο 22χρονος που συνελήφθη με τα 11 κιλά κάνναβης στη Λάρνακα

Γνωστός στην ΥΚΑΝ ο 22χρονος που συνελήφθη με τα 11 κιλά κάνναβης στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στην κατάσχεση πέραν του μισού τόνου μαριχουάνας, προχώρησε το πρώτο 10μηνο του τρέχοντος έτους η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), στο πλαίσιο επιχειρήσεων που έγιναν σε διάφορες επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα κατασχέσεων της ΥΚΑΝ, προκύπτει ότι η μαριχουάνα (κάνναβης) παραμένει, με τεράστια διαφορά, το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό στην εγχώρια αγορά με δεύτερο την κοκαΐνη.

 

 

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 10η Οκτωβρίου 2024 τα μέλη της ΥΚΑΝ κατάσχεσαν συνολικά 522 κιλά και 273 γραμμάρια μαριχουάνας, ενώ το ίδιο διάστημα κατάσχεσαν και 13 κιλά και 68 γραμμάρια κοκαΐνης. Πολύ μικρότερη είναι η ποσότητα ρητίνης κάνναβης (χασίς) που ανακαλύφθηκε, μόλις ένα κιλό και 340 γραμμάρια.

Κατασχέθηκαν, επίσης, 14 φυτά κάνναβης. Αντίθετα, ελάχιστη είναι η ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε τους τελευταίους μήνες, μόλις 7 γραμμάρια.

Να σημειωθεί, ότι ένα σημαντικό μέρος των κατασχεθέντων ουσιών μαριχουάνας και κοκαΐνης εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σε αποσκευές μεταφορέων, στο πλαίσιο υποθέσεων εισαγωγής ναρκωτικών από το εξωτερικό στην Κύπρο. Το τελευταίο διάστημα ένα από τα πιο διαδεδομένα δρομολόγια μεταφοράς ναρκωτικών είναι το Μπανγκόκ – Ντουμπάι – Λάρνακα.

Ήταν «γνωστός» στην ΥΚΑΝ

—————————————

Στο μεταξύ, η ΥΚΑΝ Λάρνακας αποκάλυψε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (10/10) ακόμα μία υπόθεση προμήθειας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών με μεταφορέα νεαρό, από τη Λεμεσό, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Υπηρεσία με παρόμοιες υποθέσεις.

Γύρω στις 8μ.μ., μέλη της ΥΚΑΝ, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, εντόπισαν και ανέκοψαν για έλεγχο παρά τον κυκλικό κόμβο του Καλού Χωριού Λάρνακας αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος ύποπτος. Μόλις ο νεαρός οδηγός αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο οδηγώντας επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με δύο υπηρεσιακά οχήματα.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και ο 22χρονος συνελήφθη αρχικά για το αυτόφωρο αδίκημα των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων. Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 11 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν μαριχουάνα συνολικού βάρους πέραν των 11 κιλών.

Ως εκ τούτου, ο 22χρονος συνελήφθη εκ νέου για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών και της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Μεταφέρθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ για ανάκριση, ενώ σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η ΥΚΑΝ αναζητεί τα πρόσωπα που προμήθευσαν στον 22χρονο την κατασχεθείσα ναρκωτική ουσία, ενώ εξετάζεται και ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών.

 

 

Send this to a friend