Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα»: Πώς απαντά το Προεδρικό στις αντιδράσεις για ΦΠΑ
«Θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα»: Πώς απαντά το Προεδρικό στις αντιδράσεις για ΦΠΑ

«Θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα»: Πώς απαντά το Προεδρικό στις αντιδράσεις για ΦΠΑ

«Θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα» ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλήμερα, τονίζοντας ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων ακρίβειας. 

Κληθείς να απαντήσει στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την ανακοίνωση της επαναφοράς μηδενικού ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, ο Γιάννης Αντωνίου είπε ότι δε θα υπάρξει ποτέ ικανοποίηση, ενώ διευκρίνισε ότι τα κόμματα της συμπολίτευσης είχαν συνάντηση πριν τρεις ημέρες με την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω για το συγκεκριμένο θέμα.

«Έγινε συνενόηση χθες με τον ΥΠΟΙΚ, ούτως ώστε αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες να έρθουν στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, να εγκριθούν για να συνεχίσουμε. Αυτός είναι ο σχεδιασμός που γίνεται.»

 

 

Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια των μέτρων που προαναγγέλθηκαν χθες, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι θα πρέπει να είναι προσωρινά.

«Δεν έχουν χρονικό ορίζοντα με την έννοια ότι τώρα που θα εξαγγελθούν δε θα έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Όμως δεν είναι ανοιχτού τέλους αυτά τα μέτρα. Τα συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία γίνεται λόγος δεν είναι οριζόντια, πέραν των φρούτων και λαχανικών.»

Όπως εξήγησε, οτιδήποτε έχει να κάνει με συντελεστή ΦΠΑ θα πρέπει να τύχει έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, πρέπει να είναι προσωρινό», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση του Υπουργού Οικονομικών είναι όπως επανέλθει ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε: παιδικές πάνες, πάνες ενηλίκων, παιδικό γάλα, είδη υγιεινής για γυναίκες, φρούτα και λαχανικά.

 

Send this to a friend