Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Μαθητής Γυμνασίου πετροβόλισε και έβρισε καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος
Μαθητής Γυμνασίου πετροβόλισε και έβρισε καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος

Μαθητής Γυμνασίου πετροβόλισε και έβρισε καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σημειώθηκε σε σχολείο της πρωτεύουσας, με αναπληρώτρια καθηγήτρια να δέχεται επίθεση κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον Alpha, το περιστατικό έλαβε χωρά χθες κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, όταν η καθηγήτρια ενώ παρέδιδε το μάθημα καθισμένη στην έδρα, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου της έριξε δυο πέτρες, με τη μια μάλιστα εξ αυτών, να περνά πολύ κοντά από το μάτι της.

Όταν η καθηγήτρια ζήτησε να μάθει ποιος το έκανε δεν έλαβε απάντηση, με την ίδια να προειδοποιεί ότι αν δεν ομολογήσει, θα αναγκαστεί να καταγγείλει ολόκληρο το τμήμα.

 

 

Ο 15χρονος τελικά παραδέχτηκε την πράξη του. Ωστόσο, αντί να εκφράσει μεταμέλεια, της απάντησε με χυδαίο τρόπο ότι δεν τον νοιάζει αν θα γίνει καταγγελία εναντίον του κι έπειτα, βγαίνοντας από την αίθουσα κλώτσησε με δύναμη προς το μέρος της τον κάλαθο της τάξης.

Θα ληφθούν μέτρα
Η καθηγήτρια προχώρησε σε γραπτή καταγγελία εναντίον του μαθητή, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι γονείς του από τη διεύθυνση του σχολείου, με τους περισσότερους καθηγητές του σχολείου να ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του καθηγητικού συλλόγου προκειμένου να κατατεθεί πρόταση ώστε ο μαθητής να αποβληθεί δια παντώς από το σχολείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά δημιουργεί προβλήματα.

Γιώργος Κουτσίδης-Αναπληρωτής Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης
Θα εξεταστεί η γραπτή καταγγελία της καθηγήτριας και ίσως το σχολείο προχωρήσει να παραπέμψει το μαθητή στο πειθαρχικό συμβούλιο του σχολείου

Πέτρος Κουλέρμος-Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Λακατάμιας
Αύριο πρωί πρωί θα πρέπει να επικοινωνήσουμε τόσο με τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και με τον Σύνδεσμο Γονέων προς τον Επαρχιακό και τον Διευθυντή Μέσης για να εξασκήσουμε κι εμείς τον δικό μας ρόλο και πίεση για να παρθούν άμεσα τα ανάλογα μέτρα.

Ο μαθητής ήταν τιμωρημένος με τριήμερη αποβολή τις προηγούμενες μέρες, επέστρεψε χθες και σήμερα ξεκινούσε άλλη τριήμερη αποβολή για άλλους λόγους άσχετους με το περιστατικό.

 

Send this to a friend